Bomba i Linköping, som gikk av tidligere i år, inneholdt mellom 15 og 20 kilo sprengstoff

Bomba var mest sannsynlig plassert på en parkert varesykkel. Ifølge politiet forårsaket bomba den kraftigste eksplosjonen i Sverige på svært lenge.

Bombegruppa konkluderer med at risikoen for tap av liv eller alvorlig skade ved ei så kraftig detonering er nesten 100 prosent.

Ingen mistet livet i eksplosjonen i Linköping. Men rundt 20 personer ble skadet.

Fra nyttår og frem til juli var det hele 120 bombeangrep og eksplosjoner i Sverige. Melder SVT .

I samme periode i fjor var tallet 83. Dette representerer en økning på 45 prosent. Verst er situasjonen i den sørlige regionen av landet, hvor det frem til juli var 44 sprengninger.

Men politiet sier at de ikke har noen god forklaring på de økende bombeangrepene, som øker for tredje året på rad i det multikulturelle landet, der borgerkrigstilstandene begynner å ta form.

Politiet skylder på “utenforskap”

– Man kan virkelig bare spekulere om hvorfor i øyeblikket. Men vi har økende problem med kriminalitet og utenforskap, sier Petra Stenkula, etterforskningssjef ved Politiregionen Sør, til avisen DN.

Og nå er Sverige rystet igjen etter to nye eksplosjoner i løpet av det siste døgnet. Sverige er rystet av to nye kraftige eksplosjoner i Göteborg og Stockholm i natt.

Klokken 20 i går kveld kom en alarm om en eksplosjon i Gøteborg og klokken 01.40 ble det varslet om en ny kraftig eksplosjon i Solna i Stockholm. Det er meldt om kraftige ødeleggelser etter begge eksplosjonene er beskrivelsen. Den nasjonale svenske bombegruppa etterforsker på begge åstedene.

Sverige er i dag mest kjent for: Mord, bombeangrep, skuddvekslinger, bilbranner, voldtekter og en multikultur helt ute av kontroll.