Brøt med Demokratene – De fire utbryterne kunne ikke stå for partiets fedrelandsnasjonalisme

De har blitt kalt Judas og fått mye kritikk. Nå forteller de fire bystyrerepresentantene i Kristiansand om grunnen til at de brøt med partiet.

Tidligere Demokratene-politiker i Kristiansand Lajla Elefskaas forteller NRK hvorfor hun brøt med partiet.

Lajla Elefskaas, som er én av fire bystyrerepresentanter som brøt med Demokratene i Kristiansand, sier at det startet med et brev som ble åpnet da styret i lokallaget var samlet i vår.

Der kom det fram at et medlem i partiet i Hordaland hadde meldt seg ut. Grunnen til utmeldelsen fanget oppmerksomheten.

– Det sto at han hadde meldt seg ut på grunn av retningen partiet tok. Dette stusset vi over. Vi visste ikke om noen retningsendring, sier hun.

Ifølge Elefskaas ble dette brevet lest etter at valglistene i Kristiansand var godkjent.

Hun forteller at da de begynte å undersøke saken nærmere, fant de ut at Demokratene hadde inngått et samarbeid med Selvstendighetspartiet.

Selvstendighetspartiet (ShP) er et norsk registrert politisk parti, et såkalt nasjonalkonservativt parti som er restriktivt i spørsmål om innvandring og utenrikspolitikk.

De fire bystyrerepresentantene tar også avstand fra SIAN

At Norge er i en full islamiseringsprosess, er også noe de fire bystyrerepresentantene ikke bryr seg om.

For de fant også ut at flere med tilknytning til Stopp islamiseringen av Norge (SIAN), var oppført på Demokratenes lister.

Selv kunne de hverken stille seg bak det Selvstendighetspartiet sto for eller gå god for at det var folk fra SIAN på listene, sier Elefskaas til NRK. Og hun tilføyer at hun snakker både for seg selv og de tre andre i bystyret som meldte seg ut av partiet.

Uenighet om samarbeid med andre

Ifølge Elefskaas ble samarbeidet med Selvstendighetspartiet tatt opp på partiets møter i Kristiansand.

Hun sier at partileder for Demokratene Makvan Kasheikal og gruppeleder for Demokratene i Kristiansand Vidar Kleppe, lovet at samarbeidet skulle brytes umiddelbart etter valget, men at det ikke skjedde.

– Vi fant ut at vi ikke kunne være med på dette lenger. Det hadde overhodet ingen ting med vår ideologi å gjøre, sier Elefskaas.

At Demokratene inngikk et samarbeid med Selvstendighetspartiet, ble Resett.no informert om i juni i år. I en pressemelding sendt til nettstedet står det:

«Demokratene og Selvstendighetspartiet utfyller hverandre. Vi i Demokratene har erfaring og er allerede representert i norsk offentlighet. Selvstendighetspartiet på sin side er et friskt pust med mange unge dedikerte medlemmer. Vi i Demokratene er imponerte over hva de har fått til med begrensede ressurser på kort tid. Vi er derfor stolte over å annonsere dette samarbeidet.»

– Oppsiktsvekkende

Gruppeleder for Demokratene i Kristiansand Vidar Kleppe, sier at han synes det er oppsiktsvekkende at utbryterne kommer med denne begrunnelsen for at de meldte seg ut.

– Jeg synes det er utrolig at de etter å ha brutt med Demokratene og kommet inn i bystyret trekker fram dette.

Han påpeker at samarbeidet med Selvstendighetspartiet ikke er noe nytt og at flere av utbryterne kjente til det.

Politisk ukorrekt konkluderer: – Fedrelandsnasjonalisme, restriktiv asylpolitikk og en politikk som setter nordmenn først, er altså uforenelig med ideologien og tankegodset til de fire utbryterne fra Demokratene.

Kilde: Brøt med Demokratene: – Vi kunne ikke være med på det lenger (NRK.no)