Bystyrets kontrollutvalg vil ha gransking av miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG)

Lan Marie Berg

Kontrollutvalget i Oslo kommune går inn for å gjennomføre en gransking av byråd Lan Marie Berg (MDG) etter avsløringene av en rekke brudd på arbeidsmiljøloven.

Avgjørelsen ble tatt på kontrollutvalgets møte tirsdag ettermiddag. Bakgrunnen er NRKs avsløring om at det har skjedd minst 820 brudd på arbeidsmiljøloven i Energigjenvinningsetaten (EGE), som Lan Marie Berg (MDG) i egenskap av miljøbyråd har det øverste ansvaret for.

– Det var klar stemning for at det skal gjennomføres en gransking, opplyser sekretariatsleder Reidar Enger i kontrollutvalget til NTB.

Han påpeker at det bare er to og et halvt år siden søppelkrisen i Oslo skapte storm rundt Berg. Den gang ble det avdekket over 2.000 brudd på arbeidsmiljøloven i søppelselskapet Veireno.

Ifølge Kvisgaard kan det nå være snakk om både brudd på arbeidsmiljølov, anskaffelsesregelverk, overdreven bruk av eksterne konsulenter og ansettelser utenfor regelverk i både renovasjons- og energigjenvinningsetaten.

Også Arbeidstilsynet har gått inn i saken med krav om å få vite hvor mange lovbrudd Berg har vært kjent med og hvordan hun er blitt informert av etaten.

Hvilke konsekvenser saken til slutt kan få for Lan Marie Berg, er foreløpig uvisst.

– Men det må være lov å konkludere allerede nå med at vi ser et mønster i dårlig etatsstyring. Det er alvorlig. Det som bekymrer oss, er at dette går ut over kommunens omdømme og kommunens renommé som arbeidsgiver, sier Kvisgaard til NTB.