Dagbladet retter baker for smed – i den grad ikke alle er smeder når alt kommer til alt

Faksimile: Dagbladet

Dagbladet tar opp korrupsjonen, kriminaliteten og slepphendtheten hos våre politikere. De velger da å fokusere på FRP. Dette dagen etter at det faktisk var FRP som satte foten ned for Solberg-regimets slepphendthet i forhold til misligheter innad i egen regjering og eget parti.

– Folk tror vi er kjeltringer, skurker og banditter

Oslo Frp er splittet i to fløyer og står overfor et stort retningsvalg. Samtidig får Frp-leder Siv Jensen sterk kritikk for ikke å ha tatt et oppgjør med «kleptokratiske trekk» i partiet.

Problemet, at vi har en Statsminister som så sent som fredag kveld, fremdeles synes det er trist og leit at en antagelig direkte kriminell fiskeriminister ble avslørt med begge hendene lang inne i felleskapets midler, det blir ikke ofret en tanke. Det synes tvertimot som Dagbladet vil skjerme Statsministeren ved å sette fokus på andre i denne skandalen vi nå er vitne til.

Hans Otto Watne bærer ved til eget bål, for FRP.

– Jeg har følt et ubehag ved å være i Frp helt siden 2006. Det er en kleptokratisk kultur, som har gjort seg gjeldende i partiet. Det ble særlig synliggjort ved vår forrige fylkesleder, som har gjort seg skyldig i underslag, sier delegat Hans Otto Watne fra Sagene og St. Hanshaugen Frp.La Politisk Ukorrekt si det sånn:

Vi er mange etterhvert i dette landet som føler et sterkt ubehag ved å være vitne til den råttenskapen, kameraderiet og vanstyret som daglig blir avslørt over hele fjøla i det politiske systemet i landet.


Systemmedias håpløse men utrettelige kamp for å dekke over skandalene, og sette feil fokus, for å begrense skadene og motvirke den generellt fallende tiltroen til kleptokratiet vi styres av hjelper heller ikke på den følelsen.

Ja, ordet kleptokrati er nytt i forhold til Norges styresett, men det blir brukt av Dagbladet, og du kan først som sist venne deg til det.