Den svenske statlige TV-kanalen SVT har nå begynt å tekste sine sendinger på arabisk pga koranakrisen

Foto fra SVT nyheter

Etter at det ble kjent at mange av de som døde av koronaviruset i Stockholm var somaliere, har SVT begynt å sende sendingene sine av nyhetsrapporter på arabisk og engelsk fra og med i går kveld.

– Da det spredte seg til Sverige, var det ikke så mye informasjon på somali og mange mennesker levde som vanlig, sier Jihan Mohamed, styremedlem i Svensksomaliske legeforeningen, til SVT.

Fem av de seks avdøde somalierne bodde i Järva-området i Stockholm, som består av distriktene Kista / Rinkeby og Spånga / Tensta.

– Jeg vet ikke hvorfor Järva-området skiller seg ut når det gjelder avdøde i henhold til Covid-19, men mange bor trangt her. Flere generasjoner kan bo i samme leilighet, og det kan spille en rolle. Samtidig vet vi også at folkehelsen generelt er verre i utsatte områder som Järva, sier Mohamed.

Nyheter på arabisk

På SVT mandag kveld ble det kunngjort eller meddelades at det store informasjonsbehovet på grunn av koronaepidemien, nå gjør det nødvendig med nyheter tekstet på arabisk, disse vil bli sendt klokken 16, og de vil bli oversatt til arabisk og engelsk.

Kilde – Rapports 16-sändning översätts till arabiska och engelska SVT