Du vet Norge er i trøbbel: Når Rotevatn er ny klima- og miljøminister, og Astrup er “bærekraftsminister”

Sveinung Rotevatn og Nikolai Astrup

Statsminister Erna Solbergs nye statsråder og omrokeringer i regjeringen: Den arrogante Ola Elvestuen måtte ut, og den kjepphøye Sveinung Rotevatn ble ønsket velkommen som ny klima- og miljøminister. Klimajappen Astrup ble ny “bærekraftsminister”.

Ny klima- og miljøminister i klimaambisjonsåret 2020

Ola Elvestuen fra Venstre har de siste to årene vært Norges klima- og miljøminister. I dag tar partifelle Sveinung Rotevatn over ministerposten. Forum for utvikling og miljø (ForUM) takker Elvestuen for samarbeidet og ønsker Rotevatn velkommen:

– Elvestuen har vært en engasjert klima- og miljøminister som har vært opptatt av å lytte til og samarbeide med sivilsamfunnet. Elvestuen har understreket viktigheten av å begrense global oppvarming til 1,5 grader og i tillegg hatt et stort engasjement for biologisk mangfold. Vi vil takke Elvestuen for samarbeidet, og gratulere Rotevatn med denne viktige ministerposten, sier daglig leder i ForUM, Kathrine Sund-Henriksen.

Håper på nytt norsk klimamål i februar

EU er blant de som har meldt at de ikke vil klare å overholde FNs frist. En rekke EU-land har derfor vedtatt egne mer ambisiøse mål, som Danmark som nå lover 70% utslippskutt. Men der EUs medlemmer ikke får melde inn egne mål til FN, står Norge fritt til å melde inn sitt nye mål til fristen. Sund-Henriksen håper derfor Rotevatn vil melde inn et nytt norsk klimamål om minst 53% nasjonale kutt innen 2030 til fristen i februar:

– Norge har tidligere sagt at vi vil vente til EU har meldt inn sitt nye mål, men den nye norske regjeringen har nå gode muligheter til å styrke norsk klimapolitikk. Nå håper vi Rotevatn vil vise at han er en ambisiøs og utålmodig klima- og miljøminister og starte sin ministerperiode med å holde FNs frist 9. februar, ved å melde inn et mer ambisiøst klimamål på 53% nasjonale kutt innen 2030, sier Sund-Henriksen.

-Gledelig at Astrup blir minister med ansvar for FNs bærekraftsmål

Forrige uke ble det klart at daværende digitaliseringsminister Nikolai Astrup også skulle bli Norges nye “bærekraftsminister”. I dag ble det klart at ansvaret for å koordinere regjeringens arbeid med FNs bærekraftsmål videreføres i Astrups portefølje. ForUM har lenge etterlyst en mer koordinert innsats for FNs bærekraftsmål og ønsker Astrup velkommen som “bærekraftsminister”.

– Om 10 år skal FNs bærekraftsmål være nådd. I tillegg til den globale innsatsen, krever målene en grønn og rettferdig omstilling i rike land som Norge. Vi håper Astrup vil gjøre en grundig gjennomgang av Norges innsats for å nå bærekraftsmålene, og at dette danner et grunnlag for en nasjonal handlingsplan for bærekraftsmålene. Slik kan vi sikre en mer samstemt norsk politikk for bærekraftig utvikling nasjonalt og globalt, avslutter sier Sund-Henriksen.

Globale broilere fronter klimakamp

Har vi i det hele tatt blitt spurt hva vi ønsker, om noe som helst, i dette landet i det siste?

Nei, det er politikerne og enkelte deler av næringslivet som ønsker dette. En elite som nå har tettere bånd til utlandet enn til sitt eget land og folk.

Det er globalistene som ønsker dette.

Venstre-ekstreme pressgrupper, globale politikere, dyrevernere, veganere, klimaktivister – eller hva de nå kaller seg – får bred dekning i system-media og jobber iherdig for å kreve – og legitimere – det som egentlig er elitenes egne ønsker om styrt avvikling av hele nasjonen Norge.

Steg for steg. En bonde om gangen. At vi alle kun er bønder på det globale sjakkbrettet vil nok flere og flere smertefullt få erfare etterhvert, uansett hvor høyt på strå de skulle tro seg selv å være idag.