Edward Snowden advarer mot Facebook og Google

I helgen gikk NTNUs nyoppstartede vitenskapsfestival «The Big Challenge Science Festival» av stabelen, der store navn, vitenskap og kunst i fire dager skal være på plakaten i trønderhovedstaden.

Edward Snowden var først ut etter festivalåpningen og ber folk våkne.

Han advarte spesielt mot de store teknologigigantene, som Facebook og Google.

– Disse private institusjonene får jobbe helt ubegrenset. Gjennom at vi hver dag bruker og prøver nye plattformer og algoritmer samler de inn informasjon om meg og deg, og jobber ut en basis som gjør oss sårbare som mennesker. De vet hvem vi elsker, hvor vi beveger oss og hvilke bøker vi leser, sier han.

Utviklingen mener Snowden også skjer indirekte, der hver og en har stadig mindre kontroll over hvilken informasjon som kommer på avveier.

– Sykehus, banker, butikker du handler i – alle samler informasjon om deg. Er du ikke med på utviklingen blir det en svakhet, for da har du ikke tilhørigheten til plattformene der alle andre mennesker er. Dette blir en sårbarhet, en sosial kontroll, som kan bli lett å unytte, sier Snowden.

LES HELE SAKEN HER- https://www.dn.no/teknologi/edward-snowden-til-publikum-i-trondheim-den-storste-formen-for-sosial-kontroll-noensinne/2-1-621837?fbclid=IwAR0epHKEyf2UEYQzwd7CFqGqF9ehpV1RNRGRBAQ5WD44L5CqhapbjARIbfY