FINLAND blir først i verden: Regjeringen vil jobbe mot omskjæring uavhengig av kjønn

FINLAND: Blir historisk og for første gang i verden har en regjering skrevet i regjeringsprogrammet sitt at de vil jobbe mot omskjæring og annen kjønnskirurgi på friske barn uavhengig av kjønn.

Skal gjelde alle barn uansett kjønn

Finlands nye flerpartiregjering er ledet av sosialdemokraten Antti Rinne og består av partiene Sosialdemokraterna, Senterpartiet, Det grønne forbund, Venstreforbundet og Det svenske folkepartiet i Finland.

I regjeringsprogrammet har de erklært at:

• Regjeringen vil sikre tilstrekkelige ressurser til arbeidet mot kjønnslemlestelse.

Videre heter det

• Intersex-barns rett til selvbestemmelse vil bli styrket, og at kosmetiske, ikke-medisinske operasjoner på små barns kjønnsorganer ikke lenger vil bli utført.

Den finske regjeringen har bekreftet at regjeringens innsats for å verne barn mot omskjæring vil være kjønnsnøytral og gjelde for alle.

I Norge og I Sverige praktiseres mannlig omskjæring til en viss grad av jøder, men hovedsakelig av muslimer.

Siv Jensen lovet jødiske ledere at Frp ikke vil innføre omskjæringsforbud

I 2017, talte Siv Jensen imot sitt eget parti og landsmøtevedtaket om å forby rituell omskjæring av guttebarn. – Under min ledelse vil ikke dette bli fulgt opp, sa Jensen, den gangen.

Etter en følelsesladd debatt på landsmøtet til Fremskrittspartiet om å forby rituell omskjæring av guttbarn, ble det til slutt flertall for å forby omskjæring av guttebarn. Mot Siv Jensens vilje.

Men under et møte den gangen skal Siv Jensen ha lovet jødiske ledere i Europa at et forbud ikke vil komme under «hennes vakt». Det skriver Jerusalem Post.

På møtet deltok blant andre lederne av European Jewish Association, den største foreningen for jøder i Europa.

Ifølge Jerusalem Post skal Jensen ha sagt følgende:

– Selvfølgelig forstår jeg hvorfor jøder i hele Europa var bekymret, men jeg kan forsikre om at det ikke er på regjeringens agenda, ikke på partiets agenda og ikke på min personlige agenda, sa Siv Jensen og la til:

– Jeg ønsker å gjøre det klart. Under min ledelse vil ikke dette bli fulgt opp. Her i Norge respekterer vi religionsfrihet. Vi tolererer ikke antisemittisme, vi tolererer det ikke og vi vil bekjempe det.

– Et overgrep mot jøder i Norge, sa leder i Det mosaiske trossamfunn, Ervin Kohn. Han har også påstått at et slikt forbud mot omskjæring av guttebarn, kan sammenlignes med den tidligere jødeparagrafen i Norges Grunnlov.

Kilde- BREAKING NEWS: NY REGERING I FINLAND VIL BESKYTTE ALLE BØRN MOD OMSKÆRING (Intact Denmark)