Fremmedkulturelle i masseslagsmål om Syria under ulovlig demonstrasjon i Bergen

Illustrasjons foto

Importerer man Afrika og midtøsten til Norge, så får vi også importert deres egne konflikter hit. De som elsker multikultur og innvandring vil tydeligvis ha det sånn i Norge.

Både i Oslo og Bergen demonstreres det mot Tyrkias militæroperasjon i Syria lørdag. I Bergen ble det amper stemning og slagsmål med 20–30 involverte.

Like før klokken 16 lørdag rykket flere politibiler ut til en demonstrasjon på Torgallmenningen i Bergen. Demonstrasjonen var mot Tyrkias militæroperasjon i Syria.

«Tyrkere ut av Syria»

Operasjonsleder Tatjana Knappen har fått opplyst at det har vært en klinsj mellom syrere og tyrkere, og at folk har demonstrert med skilt hvor det blant annet står «Tyrkere ut av Syria».

Demonstrasjonen i Bergen foregikk på Torgallmenningen. Det var amper stemning, og flere politipatruljer ble sendt til stedet, opplyste Vest politidistrikt i 16-tiden lørdag.

– Det har vært slagsmål mellom noen ungdommer og voksne demonstranter. Politi og vektere måtte skille partene fysisk, forteller operasjonsleder Tatjana Knappen til NRK.

Det var ikke meldt fra om demonstrasjonen på forhånd og dermed var den ulovlig, melder politiet. Det skal ha vært flere hundre mennesker til stede på demonstrasjonen.

Det ble sendt hele ni politipatruljer til Torgallmenningen da slagsmålet brøt ut. Bakgrunnen skal ifølge BA har vært at noen ungdommer uttrykte støtte til Tyrkia og Erdogan.

– Da oppstod situasjonen. En av ungdommene har fått slag i ansiktet og har blødd litt. Innsatsleder har meldt tilbake at det var mellom 20 og 30 personer involvert, sier Knappen til NRK.

Stor demonstrasjon i Oslo

I hovedstaden gikk det roligere for seg, men svært mange demonstranter hadde møtt opp for å protestere.

Ifølge arrangøren var det 3.600 personer til stede. De gikk i tog fra Oslo S til Utenriksdepartementet. Der ble det holdt flere appeller.

«Fordøm massakren mot kurdere i Tyrkia» og «Stopp Tyrkias krig mot kurderne» var blant oppfordringene på demonstrantenes plakater.

Kilde- https://www.nrk.no/hordaland/demonstrasjoner-mot-tyrkias-offensiv-i-syria-i-flere-norske-byer-1.14740164