Frp-politiker fra Drammen sammenliknet somaliske Marian Husseins hijab med SS-uniform

Marian Hussein var den første somalieren som taler fra Stortingets talerstol i hijab.

Marian Abdi Hussein, som 5. juni ble den første som inntok Stortingets talerstol iført hijab. Hun og SV la også fram et forslag til en egen handlingsplan mot islamofobi, der de ber regjeringen se nærmere på hvordan man kan slå hardere ned på trusler mot politikere og hatefulle ytringer mot samfunnsdebattanter. Det er blitt et demokratisk problem når flere ikke tør å delta i samfunnsdebatten på grunn av all netthets og sjikane, mener hun, og ber regjeringen utarbeide handlingsplan for å kartlegge og forebygge islamofobi.

Dagen etter at Marian Hussein inntok Stortingets talerstol iført hijab, la drammens politiker Ole Hovengen (Frp) ut et Facebook-innlegg der han sammenligner hijab med SS-uniform.


Frp-nestleder i Drammen Ole Hovengen 

– En ting er at en nylig ankommet bestemor fra Irak bruker hijab, noe helt annet blir det når en ung, opplyst kvinne bruker hijab på Stortingets talerstol, sier Hovengen til Dagsavisen Fremtiden.

Han forteller at formålet med innlegget på Facebook var å vekke folk sånn at flere skal skjønne at hijab ikke er et uskyldig plagg, men en politisk ytring av ekstremt slag. Innlegget hadde nesten 700 reaksjoner og nærmere 500 kommentarer på innlegget, som også er delt 167 ganger, da saken ble omtalt.

KILDE- https://www.dagsavisen.no/fremtiden/lokalt/frp-politiker-fra-drammen-sammenliknet-marians-hijab-med-ss-uniform-1.1538809