Greta nekter å ta imot pris – Forlanger at de «voksne» statslederne lytter, og at hennes kritikere «ties ihjel»

Nylig annonserte Greta at hun truer med å forlate Facebook hvis ikke hennes kritikere «ties ihjel» på plattformen.

Nå vil ikke Greta Thunberg ta imot pris fra Nordisk Råd

Nordisk Råd delte tirsdag ut alle sine fem priser under en høytidelig, direktesendt galla på Konserthuset i Stockholm.

Svenske Greta Thunberg (16) vant miljøprisen, men nekter å ta imot den.

Siden Thunberg er på andre siden av Atlanteren tok heller to unge kvinner imot prisen på hennes vegne. De presenterte seg bare som «skolestreikere», og leste opp i en takketale fra Thunberg:

– Jeg vil takke Nordisk Råd for denne utmerkelsen. Det er en stor ære. Men klimabevegelsen trenger ikke flere priser, det vi trenger er at statslederne lytter.

16 år gamle Greta Thunberg, også kjent som klima-Greta, krever nå at Facebook “stopper alle som sprer konspirasjonsteorier og løgner” om henne på plattformen deres.

Hun er også opprørt over at Facebook tillater såkalte “hatefulle ytringer”, og at de ikke har noen “faktasjekk” i sine tjenester på sine sider.

Det er i et innlegg på sin egen Facebook-side at Greta Thunberg nå truer med å forlate Facebook. Dette begrunner hun med at det er folk som publiserer “konspirasjonsteorier” på plattformen.

Hun stiller også spørsmål ved at Facebook, ifølge henne selv, tillater oppfordringer til såkalt “hets mot etniske folkegrupper”, at Facebook har en “mangel på faktasjekk”, samt at de aksepterer at konservative krefter også får muligheten til å engasjere seg i demokratiske valg.

Dette er bare noen av sakene som opprører henne, påpeker hun.

Kilde: MSN Nyheter