Greta truer med å forlate Facebook – hvis ikke hennes kritikere «ties ihjel» på plattformen

16 år gamle Greta Thunberg, også kjent som klima-Greta, krever nå at Facebook “stopper” alle som sprer “konspirasjonsteorier” og “løgner” om henne på plattformen deres.

Hun er også opprørt over at Facebook tillater såkalte “hatefulle ytringer”, og at de ikke har noen “faktasjekk” i sine tjenester på sine sider.

Det er i et innlegg på sin egen Facebook- side at Greta Thunberg nå truer med å forlate Facebook.

Dette begrunner hun med at det er folk som publiserer “konspirasjonsteorier” på plattformen.

Hun stiller også spørsmål ved at Facebook, ifølge henne selv, tillater oppfordringer til såkalt “hets mot etniske folkegrupper”, at Facebook har en “mangel på faktasjekk”, samt at de aksepterer at konservative krefter også får muligheten til å engasjere seg i demokratiske valg.

Dette er bare noen av sakene som opprører henne, påpeker hun.

“De stadige løgnene og konspirasjonsteoriene om meg og utallige andre fører naturlig til hat, dødstrusler og til slutt vold. Dette kan lett stoppes hvis Facebook vil. Jeg synes mangelen på ansvar er veldig opprivende. Men jeg er sikker på om de blir utfordret og hvis nok av oss krever endring – så vil endring komme», skriver hun i sitt innlegg.

Kilde- Facebook

I am, like many others, questioning whether I should keep using Facebook or not. Allowing hate speech, the lack of fact…

Posted by Greta Thunberg on Wednesday, October 23, 2019