Gunhild Nyborg innrømmer feilinformasjon

TAR SELVKRITIKK: Tallene ble framstilt feil. Alle de som blir så syke at de dør, vil jo til slutt ende opp som registrert smittede. Det er svært uheldig at dette ikke ble oppklart under sending. Det tar jeg ansvar for, skriver Gunhild Nyborg. Skjermdump NRK Debatten.

Laaaang kronikk l i Dagbladet hvor Gunhild Nyborg kort fortalt innrømmer at det var helt feil å bruke dødelighetsprosent på 6,7% for koronasmittede, istedet for dødelighet på promillenivå som er det som faktisk er tilfellet.

Ja, man kan jo saktens forklare seg og krype til korset når man har nærmest skremt livet av svært mange nordmenn, og antagelig fått Norge som nasjon til å miste hodet og kaste både demokratiet og rettsikkerheten over bord i panikk.


-Tallene ble framstilt feil. Alle de som blir så syke at de dør, vil jo til slutt ende opp som registrert smittede. Det er svært uheldig at dette ikke ble oppklart under sending. Det tar jeg ansvar for sier hun.

Tar hun også ansvar for hysteriet hun bidro til, og følgene for landet vårt?

Vil NRK og Solvang ta sitt ansvar også?

Vil Stortinget ta dette til følge, eller vil de kjøre på videre med “koronaloven” som om ingenting er nytt i saken? De skal i hvert fall ikke kunne påberope seg i ettertid at de “ikke visste”, etter det som i senere tid har kommet frem både om alvorligheten av viruset og tiltakene som hodeløst er iverksatt, fra mange ulike hold. Her er ett eksempel, fra fagfolk.

Politikerne skal heller ikke se bort fra at det finnes alvorlige paragrafer i Grunnloven mot det å legge landet åpent for angrep og ukonstitusjonell maktovertakelse, spesielt mot bedre vitende.