«Hvit flukt» i den svenske byen Kalmar – Nå 70 prosent fremmedkulturelle innbyggere i flere områder

Arkivbilde

Av Thoralf A

Så har det gått enda et år, og jeg kan si at det som vanligvis kalles “hvit flukt” fortsetter i Kalmar. I Kalmars mest innvandrertette område (Två Bröders väg, Två Systrars väg och Smålands Lejons väg), har andelen med utenlandsk bakgrunn fortsatt å øke. Antallet mennesker som bor i området har også økt med rundt 5 prosent i løpet av disse drøyt to årene.

For litt over to år siden var andelen med utenlandsk bakgrunn omtrent 63 prosent i ovennevnte område. I dag har den økt til rundt 70 prosent.

Svenskene som hovedsakelig bor i området er enten 60+ eller under 25 år. Jeg antar at mange som studerer ved Linnéuniversitetet har valgt å bo i området siden leien sannsynligvis er lavere enn mange andre steder i byen. Mange av de eldre ville sikkert flytte hvis de hadde energi og evne til å flytte på seg. Svenske barnefamilier er ikke så vanlige i dette området lenger.

Ikke rart at Islamsk kulturforening ønsker å bygge sin moské i Norrliden

Segregeringen er ikke total, men hvis utviklingen fortsetter vil den være det innen 5-10 år. Norrliden vil være et tapt nabolag i Kalmar. Men det er flere nabolag som også går mot samme utvikling. Oxhagen er kanskje området som står for tur neste gang.

I dag er andelen med utenlandsk bakgrunn der på litt over 20 prosent. Selv om det nye området kanskje enda ikke har fått et dårlig rykte, så kan det endre seg veldig raskt. Vi får se hvordan boligselskapene kommer til å gjøre det, når de skal fylle på med rundt 1000 leiligheter med leietakere de kommende årene.

Jeg har advart om utviklingen, men jeg ser ut til å være alene om den, sier Thoralf Alfsson.

Kilde: Thoralfs Blogg