Oskarshamn i Sverige: Innvandrere får gratis kjøretimer og opplæring for førerkort på arabisk

Teoritimer på arabisk blir gitt til de tolv nyankomne kvinnene, som alle kommer fra Midtøsten

I Oskarshamn i Sverige kombinerer de nå ‘jobbcoaching’ og kjøretimer på arabisk for å få nyankomne fremmedkulturelle kvinner raskere i jobb.

Gjennom prosjektet “Nå kjører vi”, vil tolv kvinner fra Midt-Østen få støtte til å ta førerkort gjennom blant annet teoritimer på arabisk. For dette prosjektet tildeles Oskarshamn kommune 378 000 svenske kroner fra Fylkesnemnda. Sverigedemokratenes styreformann Michael Erlandsson sier til avisen Nya Tider at partiet ønsker å kritisere det faktum at kommuneledelsen her driver med spesialbehandling basert på etnisitet.

I tillegg til teoritimer på arabisk, får kvinnene kjøretimer i gruppe og utdanning om det svenske arbeidsmarkedet. Ellers er prisen for å ta førerkort for en person som betaler for seg selv cirka 15 000 svenske kroner. Denne måten forskjellsbehandler en gruppe og gir den en støtte som svenskene ikke kan ta del i. Kommunens etableringsveileder Pamela Campusano forklarer det med at nyankomne kvinner må strekke seg lenger enn svensker for å få førerkort og dermed komme seg inn på arbeidsmarked.

SVT Nyheter Smålands rapport om arbeidsmarkedsinitiativet “Nå kjører vi” for innvandrerkvinner i Oskarshamn har blitt spredt på sosiale medier i flere dager. Mange av innleggene er kritiske til innsatsen – noe som har fått Oskarshamns kommunestyre til å reagere.

– Det har vært sterke reaksjoner fra hele landet. Det har kommet en rekke hatefulle e-poster fra folk som uttrykker seg veldig usmakelig om denne innsatsen, sier Andreas Erlandsson (S).

Når SVT snakket med Michael Erlandsson (SD), så fortsetter han resonnementet sitt.

– Vi fra Sverigedemokraterna føler oss veldig opprørt over at sosialdemokratene behandler mennesker på bakgrunn av etnisitet. Vi ser nå at mange mennesker er legitimt opprørte, og det er trist at sosialdemokratene ikke er klar over dette.

https://www.nyatider.nu/oskarshamn-ger-sarskilt-stod-till-korkort-for-nyanlanda/

Kilde – svt.se