Koronavirus kan ha blitt spredd under fredagsbønn i Stockholm

Arkivfoto

Helsepersonell ved sykehusene i Stockholm uttaler til Expressen at andelen innvandrere blant dem som har fått koronasmitte er “høy”.

I følge ubekreftede kilder kan viruset ha spredd seg under en fredagsbønn, skriver den svenske avisen Expressen.

Det har kommet flere og flere opplysninger om at mange innvandrere er koronasmittet. Minst seks av de 15 som til mandag har omkommet av korona i Stockholm er somaliere.

Expressen har snakket med flere ansatte ved et av sykehusene i Stockholm, som bekrefter at andelen utenlandsfødte blant korona-pasientene er høy.

Noe som også kom fram i SVT, som i går rapporterte at minst seks av de døde i Stockholm er somaliere. Der forklarte de at problemet med spredningen av viruset, var kulturelle forskjeller og at det ikke er offisiell informasjon om viruset på innvandrernes forskjellige språk.

En lege som pleier koronarinfeksjoner, sier til Expressen, at flere virusinfiserte mennesker kom fra det samme området i bydelen Spånga og at de var innvandrere.

Legen har blitt informert om at viruset kan ha spredd seg under en fredagsbønn for noen uker siden. Dette er imidlertid ikke bekreftet.

Det forklares i avisen at utviklingen er bekymringsfull og at innvandrere bor nær hverandre selv når de er syke.

– Det er mer vanlig at flere generasjoner bor sammen i trange leiligheter, noe som har gjort eldre mer utsatt for risikoen for å bli smittet. I tillegg er røyking mer vanlig, og folkehelsen er ofte dårligere enn eldre innfødte svensker, forteller en annen lege til Expressen.

Kilde – Minst 6 av 15 döda Stockholmare var svensksomalier Expressen