Kronprins Haakon ble mottatt av hijab-kledde kvinner med håndhilsenekt i Al-Noor moskeen

Kronprins Haakon besøkte torsdag ettermiddag Al-Noor Islamic Centers moské i Bærum, etter moskéangrepet . 

Det var flere fra politisk og offisiell elite i Norge som hadde tatt turen for å hylle forsoningsarbeidet, som de nå kaller det i etterkant av angrepet.

Men den mildt sagt lunkne mottagelsen av Kronprins Haakon overskygget mye av besøket. Flere har reagert med avsky etter at de hijab-kledde muslimske kvinnene mottok den norske Kronprinsen med håndhilsenekt i moskéen.

Haakon strekker frem hånden, men de hijab-kledde kvinnene nekter å håndhilse på Norges kronprins.

Vi ser tydelig en Kronprins Haakon som forgjeves prøver å håndhilse på de muslimske kvinnene som resolutt tviholder hendene til sitt bryst.

Det hele ender opp med at Kronprins Haakon også begynner å hilse tilbake til de muslimske kvinnene på muslimsk vis, noe som også har fått folk til å reagere negativt. Visse kommentarer har gått ut på at det fremstår som patetisk at Kronprinsen underkaster seg islamske skikker.

Kronprinsen ble også tatt imot av representanter for Islamsk Råd Norge (IRN), og Bærum-ordfører Lisbeth Hammer Krog (H).

KILDE- https://www.dagsavisen.no/innenriks/kronprins-haakon-besokte-moske-a-vere-til-stede-gjor-veldig-sterkt-inntrykk-1.1572887

Kilde- https://www.document.no/2019/08/22/muslimske-kvinner-nekter-a-handhilse-pa-kronprins-haakon/