Lan Marie Berg hetses og hates fordi hennes politikk og ideologi ødelegger vanlige folks hverdag

Lan Marie Berg

I helgen har flere politiske motstandere tatt et oppgjør med hetsen mot miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG). Også politiet vurderer å etterforske truslene. Mandag kveld takker byråden for omtanken.

– I går fikk jeg beskjed om at politiet vil følge opp flere av de hatefulle og truende kommentarene som har blitt rettet mot meg den siste tida. Det er en stor lettelse, skriver miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) på Facebook, mandag kveld.

Tidligere i dag ble det kjent at politiet vurderer å igangsette etterforskning av trusler mot Berg. Også politiske motstandere har i helgen tatt et oppgjør med hetsen mot MDG-politikeren.

Hets og trusler er ulovlig

Hvorfor er det politisk korrekt å sammenligne Trump med Hitler – men “hat” å angripe Lan Marie Berg?

Massemedia har nå over lengre tid bedrevet en slik type kampanje mot Donald Trump. Forskjellen her, er at Lan Marie Berg som oftest har massemedia og politisk korrekt systemmedia på sin side når hun blir angrepet. Og de angrepene hun opplever er ingenting i forhold til hetsen og sjikanen både hun selv og hennes kampfeller selv har bedrevet mot Donald Trump og andre politiske meningsmotstandere som ikke deler deres eget syn på verden.

Selvfølgelig skal trusler og alvorlig personhets mot privatpersoner etterforskers uansett hvem man er.

I 2017 valgte VG å tegne Hitler-bart på Trump, da haglet drapstruslene mot USAs president i avisens kommentarfelt

Det var overskriften til Resett 21. juli 2019. Videre så formidlet de om drapstrusler i VGs kommentarfelt som VG visstnok slet med å få luket vekk.

– Trump må få en kule mellom øynene… Kommentaren er hentet fra  kommentarfeltet i VG i en sedvanlig negativ vinklet Trump-sak som de hadde. – Drapstrusselen fikk stå i flere timer uten at VG har fjernet kommentaren, skrev Resett.

Det er ikke første gang VGs lesere har oppfordret å ta livet av Trump. I fjor skrev en leser at Trump fortjener å «falle for en kule». I år har ytterligere to drapstrusler blitt publisert.

– Kule midt i panna hadde vært det beste, skrev en VG-leser i begynnelsen av juni. Og bare to uker senere ble det fremsatt enda en drapstrussel.

Verken Dagbladet, TV 2, Aftenposten, eller noen av de andre store mediebedriftene, som har til vane å rapportere om det som står i Resett’s kommentarfelt, har ønsket å videreformidle drapstruslene i VG.

Vi har også fått høre at det å hetse Donald Trump er en slags legitim plikt som er pålagt norsk presse. I videoen (over) kan man se og høre at NRK ikke skal være nøytrale i sin propaganda-journalistikk mot Donald Trump.

Systemmedia har heller ikke nevneverdig rettet opp i sitt eget Fake News dilemma etter at de hadde gått tungt ut mot Trump og den påståtte Russland-skandalen. Det siste formidlet de heftig og begeistret som om det allerede skulle vært en etablert sannhet. Noe som Mueller-etterforskningen tydelig tilbakeviste.

Men verken “Russland-skandalen” eller andre påståtte løgner rundt Trump som massemedia har spydd ut i årevis, har fått systemmedia til å “skjerpe” seg. Nei tvert i mot. Hetsen og usannhetene om Trump pågår i dag i “beste” velgående.

Politisk korrekt å sammenligne Trump med Hitler – men “hat” å gå Lan Marie Berg i sømmene

Dette er tydeligvis en del av det politisk korrekte spillet. Men det gjelder bare én vei. Om det er aldri så legitimt å hetse Trump, så gjelder ikke dette for sammenligningen med den grønne MDG politikeren Lan Marie Berg. Da blir det samme systemmedia hysteriske av at MDG får søkelyset på seg og partiets grumsete politikk.

Da kalles det for hat og Fake News som har blitt spredd av rasister og osv. For det er bare elitens politiske motstandere det er lov å “sette i gapestokk”. Og når man kommer med motargumentene og påpeker urettferdighetene rundt systemmedia sine virkemidler, så blir dette ofte bare avfeid som “konspirasjonsteorier”.

Evner de ikke selv å se hykleriet de selv bedriver? Eier ikke de politisk korrekte selvinnsikt nok til og innse at de har store problemer med sitt hat mot sine meningsmotstandere?