MDG-politiker sjokkerer: Sammenlignet oljearbeidere med nazister og slavedrivere

Skjermpdump av twittermeldingen som nå er slettet, men som spres i sosiale medier.

Skjermpdump av twittermeldingen som nå er slettet, men som spres i sosiale medier.

– Det er helt fryktelig og jeg kjenner det går kaldt nedover ryggen, sier lederen i YS-forbundet SAFE som organiserer 9.000 medlemmer.

I en melding på Twitter skriver Emil Snorre Alnæs, som er styremedlem i MDG Gamlebyen, at det nok er mer effekt å hente ut av å ta de som styrer oljeindustrien, enn de som arbeider der: «Men “følger bare ordre”-forsvaret gikk jo ut på dato etter Nürnberg. I ettertiden kommer nok oljearbeidere til å høste ca like mye sympati som de som svingte svepen på plantasjen.»

– Jeg blir forferdet, er Hilde-Marie Rysst’s reaksjon når ABC Nyheter kontakter henne og gjengir det Emil Snorre Alnæs har ytret på Twitter. Rysst er leder i YS-forbundet SAFE som organiserer 9.000 medlemmer, og som alle jobber i oljeindustrien.

Skjermpdump av twittermeldingen som nå er slettet, men som spres i sosiale medier.
Skjermpdump av twittermeldingen som nå er slettet, men som spres i sosiale medier.

– Det er helt fryktelig og jeg kjenner det går kaldt nedover ryggen av å høre og tenke at et menneske man bør kunne regne som oppgående, og som måtte sitte på informasjon og kompetanse, kan finne på en slik sammenligning.

Nekter å skamme seg

Rysst sier at meldinger som denne viser hvor langt unna deler av miljøbransjen er i en faktabasert debatt om oljeindustrien. Hun mener at uten samarbeid får man neppe til en bedre energimiks og mindre utslipp for å ivareta jorden, og viser til alle prinsippene i det norske velferdssamfunnet som er tuftet på nettopp samarbeid.

SAFE-lederen sier hun blir målløs, noen hun visstnok sjelden er.

– Vi kommer ingen vei fremover ved å skyte på hverandre. En slik uttalelse håper jeg virkelig MDG selv vil ta tak i og mene noe om, sier forbundslederen.

Oljearbeiderne har de siste ukene startet en kampanje hvor de forteller at de er stolte arbeidere. Uttalelser som dette, mener Rysst, viser behovet for å å vise at de nekter å skamme seg for hver dag å gjøre en jobb som sikrer HMS og inntekter til samfunnet.

– Vi nekter å skamme oss. Vi gjør et ærlig arbeid også overfor miljøutslipp. SAFE er klar for å ta en diskusjon med de tøffeste motstanderne, sier de til ABC nyheter.

Kilde: “MDG-politiker sjokkerer: Sammenlignet oljearbeidere med nazister og slavedrivere” (abc-nyheter)