Nasjonalistiske Lov og Rettferdspartiet kan få absolutt majoritet i Polen

Regjeringspartiet ser ut til å vinne i Polen

Det ligger an til regelrett brakvalg for det nasjonalistiske regjeringspartiet PiS (Lov og rettferdspartiet).

Den mektige partilederen i Lov og rettferdspartiet, Jaroslaw Kaczynski, erklærte partiet som vinner av valget kort tid etter klokka 21 søndag, da valgresultatet stengte. 

Partiet hans har styrt Polen sidan 2015 og baserer seg på en nasjonalistisk og polsk-vennlig retorikk og politikk. Partiet har også tette band til Den katolske kirken, som også står for konservative verdier angående homofili debatten.

Regjeringspartiet PiS (Lov og rettferdspartiet) ser ut til å bli største parti i parlamentsvalget i Polen med 43,6 prosent av stemmene

Polen har også vært i konflikt med EU siden de nektet å ta imot asylsøkere og muslimer fra den tredje verden. Samtidig har den polske økonomien skutt i været som en rakett, og landets arbeidsledighet er nå den tredje lavest i hele EU. Den er på, 3,3 prosent. Sammenlignet med Sverige som nærmer seg EUs høyeste arbeidsledighet nivå på 7,1 prosent – mye på grunn av innvandring som Polen nekter å godta. Sverige ligger nå på 24. plass på EUs liste over arbeidsledighet av totalt 28 land.

Kilde: Regjeringspartiet ser ut til å vinne i Polen (NRK.no)

Se også video og hør den polske Dominik Tarczynski sin klargjøring fra det polske regjeringspartiet PIS, (Lov og Rettferdighet) om muslimsk innvandring: – Jeg gjør bare den jobben det polske folk har satt meg tll å gjøre!

Polen og muslimer

Hør den polske Dominik Tarczynski sin klargjøring fra det polske regjeringspartiet PIS, (Lov og Rettferdighet). – Jeg gjør bare den jobben det polske folk har satt meg tll å gjøre!Muslimer i Polen, vil etter hvert måtte forholde seg til at det blir nytteløst å rope og skrike etter "religionsfrihet".

Posted by Politisk ukorrekt on Friday, August 31, 2018