Enda en asylaktivist fengslet i Italia – prøvde å senke politibåt med sitt eget “migrantskip”

For få dager siden fengslet italienske myndigheter tyske Pia Klemp (35) og 9 andre besetningsmedlemmer på skipet Iuventa. De risikerer nå 20 års fengsel for å ha samarbeidet med menneskesmuglere.

Klemp har de siste årene, gjennom organisasjonen Iuventa 10 og som kaptein på ulike private redningsskip, patruljert Middelhavet i området mellom Libya og Lampedusa i Italia for å smugle migranter til Europa .

Nå er en ny kvinnelig “migrantkaptein” pågrepet og fengslet, nemlig Carola Rackete på migrantbåten «Sea Watch 3»

Dette skjedde etter at hun hadde lagt til kai uten tillatelse på den italienske øya Lampedusa, med 40 migranter ombord.

Under pågripelsen hadde den venstre-ekstreme aktivisten ifølge italiensk politi prøvd å senke politibåten.

Kaptein Rackete er nå anklaget for å medvirke til ulovlig innvandring i Italia. Det tyskregistrerte skipet «Sea Watch 3» som hun førte hadde to uker i forveien fått forbud mot å entre italiensk territorialfarvann.

Carola Rackete

SISTE: Italias innenriksminister Matteo Salvini anklager Rackete for å ha forsøkt senke patruljebåten og sammenligner hennes oppførsel med en “krigshandling”.

– Jeg har bedt politiet å pågripe denne forbryteren som utsatte grensepolitiet ombord på båten for livsfare, sier Salvini til italienske RAI.

Ifølge Carola Racketes advokat risikerer hun nu 10 års fengsel samt 50.000 euro i bøter i samsvar med en ny lov som forbyr båter å føre innvandrere til Italia.

Kilder:

NRK –https://www.nrk.no/norge/migrant-kaptein-pagrepet-etter-at-skipet-kjorte-inn-i-politibat-1.14609132

Fria Tider –
https://www.friatider.se/italien-anklagar-asylaktivist-f-r-krigshandling-kan-f-10-rs-f-ngelse?fbclid=IwAR0O9-eMB4PZse8TEYQR4MUSRt5SobVTHaBlbiCjyNZdttqmlHcfPj4f2xc