Norge har hittil bidratt med over 15 milliarder kroner i Syria – I 2021 er nye 1,6 milliarder på vei

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide taler til Sikkerhetsrådet i forbindelse med en brif om opprettholdelsen av internasjonal fred og sikkerhet. Foto: UN Photo/Evan Schneider

Norge er blant de landene som bidrar mest til det humanitære arbeidet i Syria og nabolandene. Norge har bidratt med over 15 milliarder i løpet av de ti årene som krisen har vart. Det er den største humanitære innsatsen Norge noen gang har gjennomført. I 2021 vil Norge bidra med minst 1,6 milliarder kroner, melder regjeringen.

Øker støtten til koronavaksinering i Syria

– Norge er fortsatt dypt bekymret for den humanitære situasjonen i Syria, som har blitt verre under koronapandemien. Norge støtter derfor nå Verdens helseorganisasjon (WHO) med 20 millioner kroner til vaksinering og andre tiltak mot koronapandemien, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

– I de to årene Norge er medlem av FNs sikkerhetsråd, har vi sammen med Irland påtatt oss et særlig ansvar for humanitære spørsmål i Syria-krisen. Gjennom vårt medlemskap i Sikkerhetsrådet vil vi jobbe for å sikre trygg og uhindret tilgang for FN og humanitære organisasjoner i hele Syria, sier Eriksen Søreide.

Situasjonen i Syria sto også på dagsorden da Eriksen Søreide deltok på møte i anti-Isil koalisjonen i Roma den 28. juni.

Kilde – Øker støtten til koronavaksinering i Syria (Regjeringen.no)