Ole Hovengen (Frp) var aktiv på SIANs Facebook-side – har nå blitt fjernet fra verv

Nestleder Ole Hovengen i Drammen Frp har blitt suspendert fra Viken Frps fylkesstyre, på grunn av hans aktivitet på SIANs facebookgruppe. Selv sier Hovengen at han trakk seg fra styret for omtrent en uke siden.

Det er fylkesleder i Viken Frp Liv Gustavsen, som bekrefter suspensjonen overfor Drammens Tidende fredag.

Ole Hovengen har vært politisk nestleder i Drammen Frp siden 2011, og var blant de 28 fra Frp som NRK skrev  hadde vært aktive på facebookgruppen til Stopp islamiseringen av Norge (SIAN).

Drammens Tidende skriver at fylkeslaget i går fjernet Hovengen fra alle politiske verv i fylket, og at han er suspendert de neste seks månedene. Noe som igjen betyr at han ikke kan stille til gjenvalg i fylkeslaget i mars 2020.

NRK iscenesatte sin egen handlingsplan mot islamkritikk der de hengte ut navngitte lokale Frp-politikere rett før kommunevalget fordi de hadde kritisert en religion. 

NRK har tidligere offentliggjort at mer enn 20 Frp-kandidater har vært aktive på Facebook-siden til SIAN. En av dem er altså politisk nestleder i Drammen Frp Ole Hovengen.

Etter NRKs offentliggjøring reagerte Frp-leder Siv Jensen kjapt. Hun forlangte oppvask i Frp, slik at Frp-ere med tilknytning til SIAN i verste fall skulle ekskluderes eller «ryddes ut» av partiet.

SIAN står for Stopp Islamiseringen av Norge. Deres uttalte formål er å «motarbeide, stoppe og reversere islamiseringen av Norge», og de ser på islam som «en trussel mot vår fred og frihet».

Etter at Ole Hovengen har vært aktiv på Facebook-siden til SIAN, blir han nå – som politisk nestleder i Drammen Frp, styremedlem i Viken Frp og på åttende plass på listen til Drammen Frp til kommunevalget – fjernet fra verv på fylkesnivå, og suspendert fra partiet.

Hovengen har over lengre tid vært en person som islam-vennlige medier har vært ute etter å ta.

Nå ser det ut for at systemmedia får det som de vil denne gangen også, for Siv Jensen skal ekskludere alle Frp-medlemmer som er aktive på SIANs Facebook-side.

Til Dagsavisen Fremtiden sier Ole Hovengen at han ikke er informert om suspensjonen.

– Dette var ukjent for meg. Jeg har vært på hytta en stund, men jeg trakk meg fra fylkestyret selv for en ukes tid siden. Hvis det står i avisen er det rart at jeg ikke har fått beskjed, sier Hovengen.

Thomas Klingen, FpU-representant i fylkesstyret, sier han ikke var til stede på møtet der det ble bestemt at Hovengen skulle suspenderes, og at han ikke er kjent med hvorvidt Hovengen selv har trukket seg fra styret.

Mistet verv

Fylkesleder i Viken Frp Liv Gustavsen presiserer til Dagsavisen Fremtiden at de ikke bruker ordet suspendert om Hovengen:

– Vi vedtok på møtet i fylkesstyret torsdag at han skulle fratas muligheten til å ha verv på fylkesnivå i seks måneder. Partileder Siv Jensen har vært tydelig på at slik aktivitet ikke er forenlig med vår politikk. Men la meg understreke at det er forskjell på å være aktiv og det å klikke ‘liker’ på en side. Man er jo nødt til like en side om man ønsker å følge med på den. 

Kilde- https://www.dagsavisen.no/fremtiden/frps-ole-hovengen-suspendert-fra-fylkesstyret-et-halvt-ar-1.1599465