Orbán beredt til å bruke makt hvis Erdogan «åpner porten til Europa»

Ungarns statsminister, Viktor Orban, Dere kan ikke tvinge oss til å kopiere den mislykkede migrasjonspolitikken i Vest-Europa.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan truer med å «åpne porten til Europa» for millioner av syriske flyktninger som befinner seg i landet.

Tyrkias president Erdogan har tidligere truet med å sende 3,6 millioner arabere til Europa hvis den tyrkiske lederen ikke får det han vil.

Ungarn har imidlertid tenkt å stoppe dette.

Polen, Tsjekkia, Slovakia og Ungarn ble tidligere enige om å i fellesskap beskytte den ungarske grensen i sør mot innvandrere, der Ungarn tidligere hadde satt opp et gjerde for å stoppe innvandringen. Men Ungarns statsminister Viktor Orbán er nå villig til å gå lenger enn det, forklarer han til Euronews/Reuters.

Han tror de neste ukene vil avgjøre hva Tyrkia gjør med syrerne i landet. Enten blir de sendt tilbake til Syria, eller så blir de ført i retning Europa.

– Hvis Tyrkia velger det siste, vil disse menneskene ankomme Ungarns sørgrense i store folkemengder. Hvis Tyrkia sender flere hundre tusen, må vi bruke makt for å beskytte den ungarske grensen og den ungarsk-serbiske grensen, sier Viktor Orbán, men påpeker at vold er noe han helst ikke vil bruke.

Kilde-  Euronews/Reuters.