Pakistansk kulturminister «skal rense norske gater for rasisme» – Mener ord som «snikislamisering» er unorsk

Abid Raja

Kulturminister Abid Raja (V) mener at rasisme og ord som «snikislamisering» er noe unorsk, og vil rense gatene for rasisme.

– Vi skal rense gatene, arbeidsplassene våre, skolene våre, idrettsplassene våre – hele Norge skal være med i dugnaden sånn at vi blir kvitt rasismen. Det er unorsk. Det hører ikke hjemme her. Vi skal feie den vekk. Jeg vil invitere alle med på dugnaden når vi legger fram handlingsplanen, sier kulturminister Abid Raja (V) til Klassekampen.

I høst vil regjeringen legge fram en handlingsplan mot rasisme. Han sier at politikere må gå foran når landets innbyggere skal utdannes og dannes for å bli kvitt rasismen.

Les også: Regjeringen lager handlingsplan mot muslimhat: Full panikk etter moskéangrep

– Politiske ledere må gå foran og bane vei. Vi må si hva som er god retorikk og dårlig retorikk, og vi må si hva slags ord som er uakseptable, sier Raja.

Han sier at ord som «snikislamisering» må bort, og at politikere må bli flinkere til å si at muslimer flest vil være integrerte i Norge, være lojale, patriotiske og følge norsk lov.

Raja sier også at Venstre aldri ville gitt økonomisk støtte til en organisasjon som HRS (Human Rights Service), fordi dette er med på å legitimere muslimhat.

Organisasjonen, med Hege Storhaug i spissen, er kjent for å være kritiske til islam.

Kilde – Klassekampen