Per-Willy Amundsen ble oppringt av Facebook: “Dersom jeg ikke slettet innlegget mitt om Tommy Robinson, ville de sensurere det”

Innlegget på Facebook, som nå skal være slettet, handlet om den britiske islamkritikeren og aktivisten Tommy Robinson.

Facebook opptrer nå som regelrett moralpoliti, og deres plattform er i disse dager i full sving med å fjerne brukere som de selv definerer som høyreekstreme, og som “sprer hatytringer”.

Politisk Ukorrekt lastet for noen dager siden opp en video til Facebook der Tommy Robinson bønnfaller Donald Trump om politisk asyl. Dette var etter at Robinson var dømt til fengsel fordi han, i egenskap av journalist, hadde avslørt en muslimsk pedofili-ring i Storbritannia. Videoen vår ble slettet av Facebook dagen etter og Facebook-siden vår fikk advarsel om at vi “brøt deres retningslinjer om hatytringer”.

Forrige uke la den tidligere justisministeren ut et innlegg på Facebook der han uttrykte at Robinson bør få asyl i Norge.

Idag la Amundsen ut nok et nytt innlegg hvor han hevder at han skal ha blitt sensurert av Facebook.

– Fredag ble jeg oppringt av Facebook og advart: Dersom jeg ikke slettet mitt innlegg om Tommy Robinson, ville de sensurere det. Tilsvarende tok de også kontakt med Statsministerens kontor(!) og Frps administrasjon, skriver Amundsen på Facebook.

– Prinsipielt er dette dypt problematisk, om enn bare et lite eksempel på hvordan ytringsfriheten trues. Facebook er på mange måter en monopolist. Dersom de ikke selv klarer å forholde seg til ytringsfriheten, bør Stortinget vurdere om det kan være fornuftig å bruke lovgivning for å beskytte lovlige ytringer på Facebook, skriver han.

Kilde: NRK (NTB)