Prest i Den svenske kirke mistenkt for å ha smuglet afghaner i en stor koffert

Matin Ebra og Camilla Ulén på forvaring i Gävle/. Sakset fra Facebook. Enhver manns vei til Gud er unik sier Ulén.

Det var på søndag at den spektakulære flukten fra Migrasjonsstyrets depot i Gävle skjedde. I følge mistankene fra Migrasjonsverket og politiet ble en migrant fra depotet ført ut i en stor koffert av en kvinne mens en annen kvinne ble værende igjen. I dag avslører Samhällsnytt hvem kvinnene var.

Avisen skriver: En av kvinnene som er mistenkt for det frekke kuppet er Camilla Ulén, som til daglig tjener som prest i Värmdö prestegjeld i Stockholm. Menighetens Facebook-side er full av bilder av Ulén i selskap med den “ensamkommande” fra Afghanistan:

Rømlingen som flyktet, heter Abdullahi Ibrahimi, men blir også kalt Matin Ebra og er i følge rapporter ca 20 år gammel, han har vært i Sverige siden 2015. Ifølge et leserinnlegg av Camilla Ulén utgitt av lokalavisen NVP, søkte han asyl som konvertitt. Migrationsverket, Sveriges svar på UDI, spurte imidlertid om hans konvertering var ekte – noe Ulén sterkt tok avstand fra i leserinnlegget.

Det svenske migrasjonsnemndas vurdering av at “søkeren ikke er overbevisende i beskrivelsen av sin kristne tro” adresserer Ulén ved at “enhver manns vei til Gud er unik”. Samtidig påpeker hun at det har vært to gruppeutvisninger til Afghanistan mens Matin satt i depotet.

I følge opplysninger fra Samhällsnytt skal den andre kvinnen være en lærer i Värmdö kommune – som også er sterkt opptatt av asylsøkende afghanere. Kvinnen har vært medvirkende til å starte organisasjonen Frivilliga Familjehem Värmdö, som fokuserer på å hjelpe unge afghanske migranter.

Les hele saken her – Samhällsnytt

Les også – Svenska kyrkan kräver amnesti för alla ’ensamkommande’ migranter