Skei Grande går av – trekker seg som partileder og statsråd. Samtidig forlater hun regjeringen nå

Trine Skei Grande

Trine Skei Grande varsler nå at hun trekker seg som leder i Venstre. Hun stiller ikke til gjenvalg, slik en enstemmig valgkomité har foreslått. Samtidig forlater hun regjeringen nå, og sier nei til gjenvalg til Stortinget i 2021.

– I løpet av helgen har jeg kommet til at det beste er at noen andre slipper til, selv om jeg ikke vet hvem det er, sier Venstre-lederen til VG.

Venstre-kaos

Statsminister Erna Solbergs stadige nye omrokeringer i regjeringen: Den arrogante Ola Elvestuen måtte ut, og den kjepphøye Sveinung Rotevatn ble nylig ønsket velkommen som ny klima- og miljøminister.

Ola Elvestuen fra Venstre har de siste to årene vært Norges klima- og miljøminister. Nylig ble det klart at partifelle Sveinung Rotevatn tok over den ministerposten.

Fredag innstilte valgkomiteen enstemmig på gjenvalg av Trine Skei Grande som partileder, og Sveinung Rotevatn og Abid Raja som nestledere.

Nå har hun altså fått bestemt seg. Skei Grande trekker seg likevel.

Global broiler eller muslimsk klovn som ny partileder?

Bergen Venstre ønsker at den kjepphøye Sveinung Rotevatn skal erstatte Skei Grande. Mens Oslo Venstre kan være åpne for den politiske klovnen Abid Raja.

Om Venstre i tiden fremover overlever i norsk politikk og om de greier å være et bærekraftig politisk parti over sperregrensen, gjenstår å se.

Kilde – Trine Skei Grande går av – trekker seg som partileder og statsråd, og tar ikke gjenvalg VG