Solbergs nye diett – Vil at folket skal spise insekter for å unngå klimakrise

Hvem skal ut, kua og biffen eller Solberg og insektdietten? En dag i Stavanger avsluttes med en ku-selfie for statsministeren. Foto: Stein J. Bjørge


I disse dager snakkes det mye om klimakur2030, et program som blant annet innebærer at vi skal kutte ut rødt kjøtt. At vi i Norge kutter ut rødt kjøtt i ett helt år vil gi en reduksjon i utslipp av CO2-ekvivalenter tilsvarende det Kina slipper ut i løpet av 15 minutter av et år. Igjen trår lille Norge til og redder verden.

Rødt kjøtt er jo en svært viktig kilde til protein, så hva skal vi da spise for å få nok protein?
Svaret på det er allerede klart. Vi skal spise protein som har et mindre klimaavtrykk, som det så fint heter. Hva kan så det være?

Svaret ser du her:

Melorm - rik på proteiner
Melorm – rik på proteiner


Du kan allerede kjøpe mel laget av melorm her. Det koster som du ser kun 45 kr for 25 gram. Noe som blir akkurat 1800 kr/Kg.

Du trodde vel ikke Solberg-regimet ville ta fra deg rødt kjøtt uten at de hadde noe annet å tilby, som sikkert er minst like godt og næringsrikt. Alt er tenkt på og dette ser ut til å ha vært under planlegging i lang tid – å redusere Norges befolkning til insektetere.

Her er en informasjonsartikkel fra NTNU fra 2016 dersom du vil lese mer om dette. De vil begynne med barna kan vi lese der.


MENY-kjeden lanserer også insekter som menneskeføde

Da Meny lanserte larvebrød i fjor, hintet dagligvarekjeden om at det kunne komme flere insektvarer. Nå lanserer kjeden hamburger med sirisser.

Ja, de prøver igjen med de de kaller Buggy Burger, en hamburger laget av sirisser. Larvebrødet de hadde tidliger slo ikke helt an, så prosjektet med å få folk over på insekter den gangen ble avsluttet etter bare noen måneder.

– Knaser i munnen

Burgeren har kommet for salg i 17 butikker i Oslo-området. Produktansvarlig Magnus Moe i Meny sier årsaken til at man tester insektburgerne i butikker rundt hovedstaden, er at kundene er mer moderne og nye trender blir bedre mottatt her enn ellers i landet.

– Vi tok en test, og vi er noen på kontoret som har smakt, bare for å være sikre. Den smaker godt, det er en litt uvant smak og litt sånn knasing, sier han.

Det er moderne kan vi lese, da vet du at du må løpe og kjøpe. Hvem vil vel ikke være moderne?
Melormmelet over var merket som “Urban mat”.
Igjen, hvem vil vel ikke være urban når de ser denne lille krabaten:

Ekte Siriss. Denne lille krabaten har Meny-kjeden og Solberg-regimet tenkt skal mette deg og familien din i nærmeste fremtid. Foto: wikipedia Commons.

Om det ikke frister akkurat nå, å bytte ut kjøtt med insekter, så kan du være sikker på at myndighetene vil stimulere insektsappetitten din med høye avgifter på kjøtt i fremtiden.
– Vi bygger politikken på prinsippet om at forurenser skal betale, og det skal være lønnsomt for deg å velge grønt, sier Høyre på sin nettside:

https://hoyre.no/aktuelt/nyheter/2019/opptatt-av-klima-slik-jobber-hoyre-for-a-redusere-utslippene/