Solbrække om forholdet til islamist: – Dette er en del av min historie, jeg gjorde en stor tabbe for 16 år siden

Arkivbilde Politisk ukorrekt.

TV2-redaktør om eget forhold til kjent islamist i intern e-post: – Som dere vet, gjorde jeg en stor tabbe for 16 år siden.

Etter masseskytingen ved London pub og Per på hjørnet i Oslo sentrum forrige helg har den kjente ekstreme islamisten Arfan Bhatti vært i søkelyset igjen.

Bhatti og gjerningsmannen i Oslo-skytingen er nemlig bekjente og ble i april arrestert i lag i besittelse av kniv på vei til en Sian-markering.

I den har TV2s nyhetsredaktør, Karianne Solbrække, sitt forhold til Bhatti blitt dratt opp igjen. Solbrække og Bhatti hadde nemlig et romantisk forhold mot slutten av 2000-tallet. Solbrække måtte blant annet vitne mot Bhatti i en rettssak i 2008 som omhandlet Bhattis deltakelse av skytingen mot en synagoge på St. Hanshaugen.

Les også: TV-kjendisen antydet at Eirik var homofob og islam-fiendtlig – nå beklager TV 2: – Forsøk på karakterdrap

Forklarer

Aftenposten har nå fått innsyn i en intern e-post i TV2 hvor Solbrække forklarer sitt forhold ti Bhatti overfor sine kolleger.

«Som dere vet, gjorde jeg en stor tabbe for 16 år siden – som jeg den gang beklaget offentlig», skriver Solbrække.

«Jeg er opptatt av åpenhet så langt det er mulig, og selv om jeg ikke har «snakket ut» i offentligheten, har det alltid vært viktig for meg å være åpen internt. Dette skal ikke, og må ikke, være en elefant i rommet. Dette er en del av min historie, som jeg lever med konsekvensene av. Og jeg valgte helt frivillig å kjempe meg tilbake til TV 2», heter det i e-posten.

«Vi skal selvsagt ikke la vår journalistikk preges av verken min eller andres fortid», skriver hun i en e-post Aftenposten har fått innsyn i.

Kilde – TV2-redaktør om eget forhold til kjent islamist i intern e-post: – Som dere vet, gjorde jeg en stor tabbe for 16 år siden MSN

Les også: Slakter TV 2-reporterens oppførsel – nå beklager han