Svensk regjering bruker statlig arvefond til finansiering av lesetimer for barn i transvestitt-regi

Den svenske regjeringen skal nå bruke 160,000 euro (1,7 millioner SKr) av Allmänna Arvsfonden – et statlig forvaltningsorgan for arvingeløse svenskers formue – til å finansiere lesetimer for barn i regi av “dragedronninger” – dragqueens.

Pengene vil gå til den Stockholm-baserte “Kulturföreningen Mums” (hjemmeside) – en politisk uavhengig forening som har som mål “å utvide Sveriges kulturelle tilbud med et spesielt fokus på LGBT-saker, mangfold og likhet”, ifølge nettavisen Pink News UK.

Kulturföreningen Mums vil så bruke pengene til å organisere tilstelninger hvor transvestitter og transseksuelle individer framfører historier for barn.

“Prosjektet vil, sammen med barn, ungdom og voksne med funksjonshemninger, utvikle normative og kreative eventyrfortellinger i form av drag-show. Sammen med målgruppen og ymse andre organisasjoner vil den etablerte produksjonen “Bland drakar och dragqueens” skape nye eventyrfortellinger som reflekterer den aktuelle målgruppen,” skriver Arvsfonden.

Pengene vil bli brukt til å finansiere prosjekter “basert på behov og ønsker hos den aktuelle målgruppen”, hvilket innbefatter såkalte “drag-show workshops” sentrert rundt historieopplesing for barn rundt om på landets offentlige biblioteker.

Det svenske Arvsfonden (hjemmeside) ønsker også å dele ut store pengesummer til andre liberal-progressive grupper i samfunnet, slike som f.eks. promoterer “et større klima-engasjement” for ungdom.

Drag Queen Story Hour (DQSH), eller Drag Queen Storytime-tilstelninger, begynte i 2015 og var startet av forfatter og venstreaktivist Michelle Tea (wikipedia) i San Francisco, California. Siden den gang har de poppet opp over store deler av den sykeliggjorte vestlige verden.

Kilder: Voice Of Europe og Pink News