Svensk tv-vert fra Irak hengt ut av sin egen familie: – En skamplett for familien

Det var dette sommerbildet som fikk faren til å reagere

Det var dette sommerbildet som fikk faren til å reagere

Det var en stygg overraskelse for den svenske TV-verten Elaf Ali da faren ringte henne i løpet av helgen.

Faren, som i likhet med Elaf Ali er fra Irak, hadde mottatt meldinger og samtaler fra familiemedlemmer i hjemlandet og i Sverige. De var mildt sagt ulykkelige over at datteren hans hadde lagt ut bilder på sosiale medier der hun hadde på seg sommerklær.

Dette deler tv- verten fra SVT på på sin Instagram-profil, hvor hun roper ut til sine slektninger og forteller sine følgere at hun lever livet sitt i Sverige, og i Sverige har du både kjoler, shorts og bluse med kort erm når det er sommer.

Til familien: Mens du har levd livet ditt i Midt-Østen, har jeg bodd i Sverige. Vår livsstil, tanker og meninger er forskjellige. Jeg sier ikke at du skal leve livet ditt som mitt, men i Sverige har vi shorts og ermer når det er varmt. Det gjør meg ikke til en dårlig jente. Det skal ikke få faren min til å skamme seg over meg. Jeg elsker faren min, og han elsker meg. Når det er sagt, håper jeg at du vil slutte å sende bildene mine rundt og prøve å gi meg et dårlig rykte, skriver hun.

“En skamplett for familien”

I følge faren til Elaf Alis hadde han mottatt meldinger fra slektninger som skriver ‘Jeg trodde ikke dette om datteren din’ og at hun ‘er en skam for faren og hele familien’.

Elaf ble født i Irak og flyttet til Sverige i en alder av fire. Hun jobber som journalist ved svenske P3 og hos SVT som vert. Til Ekstra Bladet sier Elaf Ali at hun ikke er redd for meldingene, men hun synes det er viktig å fokusere på kontrollkulturen som kan eksistere for mennesker med røtter i Midt-Østen og i andre land.

– Jeg var opprørt og sint da jeg fikk samtalen fra faren min. Jeg er ikke glad for denne ‘æreskulturen’ der fedrene må kontrollere døtrene sine. Jeg er et fritt menneske og tar mine egne valg. Det er lavmål å kontakte faren min. Jeg tror ikke meldingene var truende, men jeg føler meg sliten og situasjonen er håpløs fordi det virker som om kontrollen aldri slutter, sier hun.

I en av kommentarene på hennes Instagram-profil, så kan man se en sint muslim angripe henne for at hun ikke er en god muslim.

yasminguzel96 skriver f.eks dette – Estafullah estafullah har du intet ære i dette liv, islam fortæller dig at det haram. Du går mod din familie Lev livet som en kalb, og end i jahannam

Kilde- Instagram-profil,

Kilde- “Svensk tv-vært hængt ud af familie: – Ta’ noget tøj på” (Ekstrabladet)