Sverige er rystet etter to nye kraftige eksplosjoner i Göteborg og Stockholm i natt

Klokken 20 i går kveld kom en alarm om en eksplosjon i Gøteborg, og klokken 01.40 ble det varslet om en ny kraftig eksplosjon i Solna i Stockholm.

I Gøteborg ble det sprengt en bod på Gärdsås torg i Bergsjön.

Totalt tre ambulanseressurser ble sendt til åstedet. Området ble avsperret , og den nasjonale bombegruppen ble kalt inn.

– Det har vært en eksplosjon og det er en tåke med røyk i etterkant, sier redningstjenesten i Stor-Göteborg til avisen GT.

Ifølge Expressen har flere vitner fortalt at hele bygningen ble jevnet til jorda i eksplosjonen. – Kraftige ødeleggelser midt i et rolig boligområde, er beskrivelsen.

I Solna i Stockholm skjedde den neste eksplosjonen noen timer senere.

Flere lesere og vitner ringte inn til avisen Aftonbladet og vitnet om en kraftig detonasjon.

Smellet hadde da blitt hørt i flere deler av Stockholm. I løpet av natten mot fredag ​​var det rundt 30 brannmenn på stedet for å bekjempe flammene som oppsto i forbindelse med detoneringen av en grillkiosk.

– Vi har rundt 30 brannmenn der, sier innsatsleder ved Stockholm brannvesen til avisen.

– Det har vært en eksplosjon i en frittstående bygning, som beskrives som en grillkiosk. Nå har vi en brann som vi kjemper mot.

Det var også gass i huset. På morgenen ble brannen slukket.

– Vi jobber med avsperringer, og vi vil avhøre en rekke vitner på åstedet. Når akuttfasen er over, vil teknikere og den nasjonale bombegruppa ta seg av det, sier en talsperson for Stockholm-politiet.

Fra nyttår og frem til juli var det hele 120 bombeangrep og eksplosjoner i Sverige. Melder SVT .

KILDE- https://samtiden.nu/2019/08/nya-sprangningar-i-goteborg-och-solna/?fbclid=IwAR2yALVGVU2B7Eqq3Yxl5woLcQLa_F70Hkc_gVmMcwUBA3Lac8yAAppJyfI