PST ser ingen grunn til å pågripe Kamil Jalal Fatah, terrordømt muslim bosatt i Drammen

PST ser ingen grunn til å pågripe de to muslimske terroristene som er utstyrte med norske statsborgerskap og som i likhet med mulla Krekar er funnet skyldige i terrorplanlegging og dømt til fengsel i Italia.

En italiensk domstol dømte mandag mulla Krekar til tolv års fengsel, og få timer senere ble den 63 år gamle irakiske kurderen pågrepet i sitt hjem i Oslo av Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Fem andre menn ble også funnet skyldige i terrorplanlegging og dømt til fengsel imellom syv og et halvt og ni års fengsel.

To av disse mennene er utstyrte med norske statsborgerskap: Det er Twana Karim Rahim som er bosatt i Fredrikstad og Fatah Kamil Jalal som er bosatt i Drammen. Begge er opprinnelig irakere.

Disse to mennene er i likhet med mulla Krekar internasjonalt etterlyst for pågripelse av Italia, bekrefter Hugubakken i PST.

Ikke grunnlag for utlevering

– De to øvrige er også internasjonalt etterlyst, men kan ikke utleveres ettersom de er norske statsborgere, og ble derfor ikke pågrepet, sier han til NTB.

– Det er opp til norsk påtalemyndighet å vurdere om vilkårene er til stede for pågripelse. Vår vurdering, basert på at de to er norske borgere og ikke kan utleveres, er at det derfor heller ikke er grunnlag for å pågripe dem med bakgrunn i italienske myndigheters etterlysning, sier Hugubakken til NTB.

Den terrordømte irakeren Fatah Kamil Jalal som er bosatt i Drammen, ble avslørt av skjulte mikrifoner skriver avisen Drammens Tidende. Der skal den terrordømte muslimen ha sagt at:

“Islam kan ikke innføres uten at blod flyter”.

Ifølge de avlyttede samtalene skal den terrordømte Kamil Jalal Fatah (46) også ha snakket om å kidnappe noen for å få løslatt mulla Krekar.

Men PST ser altså ingen grunn til å pågripe de to muslimene, som i likhet med mulla Krekar er funnet skyldige i terrorplanlegging og dømt til fengsel i Italia. De terrordømte går nå rundt som frie menn i Norge, samtidig som nordmenns sikkerhet nok en gang må vike til fordel for de muslimske terroristenes ve og vel.

KILDE- https://www.aftenposten.no/norge/i/e8eKrM/PST-ser-ingen-grunn-til-a-pagripe-terrordomte