The New York Times, vil ikke lengre publisere politisk satire- etter krangel om antisemittisme

Beslutningen kommer etter at The New York Times ble anklaget for å publisere en antisemittisk tegning av den amerikanske presidenten Donald Trump og den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu, der Netanyahu ble fremstilt som en førerhund for blinde med davidsstjerna i halsbåndet – ledet av Trump. Avisen beklaget i ettertid tegningen.

The New York Times har nå valgt å avskjedigede alle sine karikaturtegnere som følge av politisk korrekthet og ubehagelighetene etter den politiske satire/karikaturtegningen.

Politiske satire er under press, og politisk korrekt media gir etter for innskrenkninger av kunstnerisk frihet. Som igjen viser oss om hva vi i Europa også har i vente.

Niels Bo Bojesen, som i 2016 vant EU-kommisjonens Satirepris, ble i 2017 kåret til Årets Bladtegner i Danmark og i fjor fikk han andreplass i FN’s årlige pris for verdens beste politiske satiretegninger. Han betrakter utviklingen i USA med stort alvor, men mener at det er grunn til mer optimisme i danske sammenheng. De danske tegnerne er blitt mer bevisst at de tegner for en global verden.

– Muhammed-tegningene var på mange måter en øyeåpner. I dag vet vi godt at våre tegninger kommer ut på en langt større scene, og det har vi tatt til oss. Vi kjenner ikke lengre vårt publikum og vi vet ikke hvilke hender tegningene havner i, sier Bo Bojesen.

LINK-
https://www.rt.com/usa/461564-nytimes-discontinues-political-cartoons/

LINK-
https://www.rights.no/2019/06/politisk-satire-under-press-krenkelseskulturen-vinner-terreng/