Trump har lansert sin nye internett plattform og sitt nye sosiale nettverk

Donald Trump har en ny plattform der tilhengere kan kopiere meldingene hans til Facebook og Twitter.

Kontoer blokkert

Trump fikk sine kontoer på Facebook, Instagram, Twitter og YouTube blokkert etter at hundrevis av tilhengerne hans stormet Kongressen i januar for å prøve å avbryte den formelle opptellingen av valgresultatet.

Trump hevder fortsatt at valget ble stjålet fra ham ved hjelp av omfattende fusk.

Mens han var president, var Twitter hans overlegent viktigste kommunikasjonskanal, med 88 millioner følgere.

Ny plattform

Trump har lagt ut uttalelser og meninger om staten USA, og diverse saker for å fremme sitt “Save America” -program.

Plattformen er teknisk sett en blogg på hjemmesiden hans som heter «Fra skrivebordet til Donald J Trump» der han kan henvende seg til sine tilhengere etter at han ble stengt ute fra Facebook, Twitter og andre sosiale medier. Men tilhengerne av den tidligere presidenten kan også bruke plattformen til å poste videre meldingene han legger ut, på Facebook og Twitter, siden det er en mulighet for å dele korte poster i sosiale medier.

I et av innleggene sine på plattformen skriver han.

– Det Facebook, Twitter og Google har gjort, er en total skam og en vanære for landet vårt. Ytringsfrihet er tatt fra USAs president fordi Radikale Venstre Galninger er redd for sannheten, men sannheten vil komme frem uansett, større og sterkere enn noen gang før. Folket i landet vårt vil ikke stå for det! Disse korrupte selskapene på sosiale medier må betale en politisk pris, og må aldri mer få lov til å ødelegge og desimere valgprosessen vår, skriver Trump.

Kilde: From the Desk of Donald J. Trump