Trump til krig mot politisk korrekt media – Vil tvinge media til å slutte og sensurere

Donald Trump

Bedrifter i sosiale medier som driver politisk sensur kan måtte ta juridisk ansvar for det brukerne skriver. Dette kan bli resultatet når Donald Trump nå tar opp kampen mot tech-gigantene.

USAs president har vært rasende mot Twitter de siste dagene.

Trump sa at faktasjekk som Twitter har gjort rundt en melding han la ut på Twitter, var en redaksjonell avgjørelse som går i retning politisk aktivisme. USAs president har sett seg lei på at selskaper som Twitter og Facebook, ifølge ham selv, er forutinntatt mot konservative stemmer i sosiale medier ved å faktasjekke dem eller slette innleggene deres.

Han sa også at sosiale medieselskaper blir fratatt sin beskyttelse mot erstatningsansvar i eventuelle rettssaker som bringes inn på grunn av innlegg som publiseres.

– Vi har fått nok, sa Trump, som la til at presidentordren vil ivareta ytringsfriheten.

I tillegg vil det i henhold til Trumps presidentordre bli laget et verktøy, kalt “White House Tech Bias Reporting Tool”. På denne måten skal brukere kunne rapportere sensur på sosiale medier direkte til Det hvite hus.

Klagene vil deretter bli videresendt til Justisdepartementet og FTC, som igjen vil “vurdere å ta grep” mot sensurering av sosiale medieselskaper. I tillegg opprettes det, ifølge Reuters, en arbeidsgruppe med påtalemyndigheter for å undersøke hvordan lover på statlig nivå kan brukes for å forhindre nettverksplattformer fra å delta i urettferdig og villedende oppførsel.

Amerikanske myndigheter har også i oppgave å føre tilsyn med føderale online annonseringsutgifter og sørge for at plattformene annonsene ikke vises på, blir sensurert, skriver Reuters. Innholdet i den endelige presidentordenen, presentert senere i dag, kan variere fra utkast.

Han understreker at ytringsfriheten står sterkt i USA, og ikke vil kunne endres av noen sinte Twitter-meldinger.

I rekken av kritikere til Trump følger Facebook-sjef Mark Zuckerberg, som mener sensur av sosiale medier ikke er den rette reaksjonen, skriver Reuters.

– Generelt tenker jeg at en regjering som velger å sensurere en plattform, fordi den er redd for sensur ikke akkurat er den rette reaksjonen her, sa Zuckerberg i et intervju med Fox News Channel.

Kilde – Donald Trump har undertegnet presidentordre om sosiale medier