Vaksinepropaganda fra NRK?

NRK kjører en tilsynelatende vennlig og saklig informasjonsfilm om meslinger, men hvor saklig og vennlig er det egentlig å snakke om 2.6 millioner årlige dødsfall forårsaket av meslinger?

– Derfor er ikke meslinger en uskyldig barnesykdom.

Posted by NRK Troms on Sunday, June 30, 2019


Etter å ha sett filmen sitter man utvilsomt igjen med inntrykket at meslinger er forferdelig farlig og et stort helseproblem. Er man i tillegg ung og ikke er klar over at meslinger inntil nylig var en helt vanlig og stort sett ukomplisert barnesykdom, som alle måtte eller burde gå gjennom, kan man lett tenke seg at informasjonsvideoen til statskanalen faktisk kan virke svært skremmende, mer enn informativ.

Så hvor alvorlig er meslinger egentlig?
Vi hører blant annet at før vaksinen døde 5-10 personer årlig i Norge som følge av meslinger. Til sammenligning dør det nå for tiden 1700 personer årlig i Norge i forbindelse med influensa.

Vi trenger ikke her spekulere i hvilke motiver NRK og annen statsfinansiert media måtte ha for å pushe frykt og vaksiner nærmest daglig. Ei heller behøver vi vurdere om det uttalte målet om “utrydding” av meslinger i det hele tatt er mulig å nå.
Det vi imidlertid må stille spørsmåltegn ved er om vi kan vi stole helt og fullt på informasjon som er så ensidig positiv til vaksiner som det NRK her presenterer, og hvorfor hauses sykdommen opp som livsfarlig når det helt klart er en helt vanlig og for de aller aller fleste helt ufarlig barnesykdom.
Kort sagt:

Hvordan gikk meslinger fra dette til det NRK nå presenterer?