Venstreekstrem Rødt-politiker ville vise avsky mot rasisme – ble kastet på glattcelle

Kommunisten Stig Berntsen ble forvist fra Oslo sentrum, kastet på glattcelle og bøtelagt etter å ha oppført seg truende og filmet standen til Selvstendighetspartiet.

Berntsen, som er niende kandidat for Rødt i Oslo, oppsøkte forrige uke standen til Selvstendighetspartiet der den kjente danske høyreradikaleren Rasmus Paludan befant seg. Selvstendighetspartiet er et nystiftet parti som stiller liste i Oslo ved høstens valg. Noen av hovedsakene til partiet er tøffere håndtering av gjengkultur, fjerning av bomringer, slutt på tilflytting av fremmede, tiggere og kriminelle, samt å forby hijab og nikab og offentlig finansiert servering av halalkjøtt.

Berntsen valgte å ta turen bort for å markere avstand fra partiet og Paludans budskap.

Helt vanlig at venstreekstremister og innvandringsvennlige ekstremister tropper opp til meningsmotstandere for å vise avsky mot såkalt “hatprat”

– Det er vanlig at man viser avsky mot rasisme, sier Berntsen.

På vei bort fra Rødt sin stand hevder Berntsen at han og en kamerat ble stoppet av sivilpoliti, rundt 150 meter fra Selvstendighetspartiets stand.

– Politiet sa: «Du er jo en kjent venstreekstremist». Jeg spurte om de hadde begynt med politisk siling på offentlig sted, sier Berntsen.

Etter litt diskusjon fikk Berntsen og kameraten lov til å gå bort mot Paludan og standen.

Den venstreekstreme Berntsen stilte seg opp foran standen til Selvstendighetspartiet og begynte å filme. Dette ble oppfattet som en provokasjon, mener han.

En fra Selvstendighetspartiet oppsøker en politimann og forteller at han opplever venstreekstremisten Berntsen som truende. Da skal politiet ha bedt Berntsen og kameraten om å fjerne seg fra stedet i 24 timer. Et pålegg Berntsen ikke ville etterfølge.

Berntsen velger heller å fortsette med sin provokasjon og sin innbitte kamp mot ytringsfriheten til Selvstendighetspartiet.

Dette resulterte i at venstreekstremisten ble kastet på glattcelle, og fikk en anmeldelse og et forelegg på 9.000 kroner. Han skal i retten 29. oktober.

KILDE- https://www.dagsavisen.no/oslo/rodt-politiker-anmeldt-etter-brak-pa-karl-johan-1.1571060?fbclid=IwAR2LvTaY5_Iqy6ZCtli56Yma4KsLhx-8U70KAMo9-1IsctDkKB_uuTih8F0