Venstre-ekstreme asylaktivister tok kontakt med afghanske myndigheter for å forhindre utsendelse av Abbasi-familien

Det er nettstedet Minerva som forteller om en lukket og hemmelig Facebook-gruppe med over 500 medlemmer som gikk til aksjon.

Minerva skriver at asylaktivistene blant annet tok kontakt med den afghanske statssekretæren for flyktninger, og oppfordret departementet til å ikke ta imot Abassi-familien. Internt på gruppen skrytes det av at de har påvirket afghanske myndigheter, og påført norske myndigheter et omdømme-tap. Samtidig formanes medlemmene om å holde aksjonen hemmelig.

Resett som også omtaler saken, skriver følgende i sin artikkel: “Lederen for gruppen er en tidligere avvist afghansk asylsøker ved navn Abduhl Ghafoor, som fra Afghanistan driver en organisasjon (AMASO) som skal hjelpe afghanske asylsøkere. AMASO har et formelt samarbeid med den svenske organisasjonen Rights Now.”

Minerva har kontaktet Ghafoor, men fikk da beskjed om at Ghafoor ikke ville tillate hverken omtale av AMASO eller bruk av skjermdumper fra Facebook-siden, noe Minerva med full rett har valgt å ignorere.

LINK- https://resett.no/2019/06/26/asylaktivister-kontaktet-afghanske-myndigheter-for-a-forhindre-utsendelsen-av-abbasi-familien/