Drammens-imam oppfordret til drap av jøder – Forsvares av islam-elskende prest Ivar Flaten

Den venstre-ekstreme presten Ivar Flaten

Drammens-imamen Noor Ahmad Noor er anmeldt etter å ha hyllet Hitler og oppfordret til drap av jøder på sin facebookprofil. Nå tar en lokal prest imamens uttalelser i forsvar.  – Vi må lese disse i sammenheng med den uroen som finnes på Gaza, sier dialogprest Ivar Flaten. 

– Hitler lot noen jøder være slik at verden skulle se hvor grusom denne nasjonen er, og hvorfor det er nødvendig å drepe dem, skrev imam Noor Ahmad Noor på Facebook.

Det var nettstedet HRS som først omtalte dette i saken Hvem snakker du om, Hadia? Anmeldelsen av Noor ble forøvrig innlevert av drammenseren Hans-Christian Holm.

Noor Ahmad Noor kom til Norge i 2006 som direktør i Minhaj og har vært imam i Drammen siden 2009. Han er utdannet ved Minhaj University Lahore og omtaler seg selv som engasjert i «interfaith harmony in Drammen»

Han har vært aktiv i dialogarbeid, bl.a. i form av samarbeid med Fjell kirke og i Drammen og omegn tro- og livssynsforum (DOTL).

Raddis-teologen Ivar Flaten forsvarer

Nå får den anmeldte imamen støtte av dialogpresten Ivar Flaten, melder Drammens Tidende onsdag.

Ivar Flaten er prest og daglig leder for Kirkelig Dialogsenter i Drammen. Han har vært en del av Drammen og omegn tro og livssynsforum i en årrekke, hvor også organisasjonen som Noor tilhører, Minhaj-ul-Quran, er medlem.

Flaten har samarbeidet med Noor Ahmad Noor gjennom dialogsatsingen i Drammen. Presten ble først klar over Noors krasse kommentarer etter at Holm viderepubliserte de på Facebook.

Til avisen sier presten at uttalelsene ikke er akseptable og at de må kritiseres, men at de likevel må forstås.

– Vi må lese disse i sammenheng med den uroen som finnes på Gaza. De fleste vil anse den konflikten som ganske asymmetrisk, og det er noe mange andre også blir opprørt over, ikke bare muslimer som sympatiserer med palestinerne, sier Flaten til Drammens Tidende.

Den islam-engasjerte presten Flaten, mener at drapsoppfordringene ikke svekker tilliten til imamen i det hele tatt.

– Dette svekker ikke min tillit til Noor. Jeg har ikke oppfattet han som antisemittisk på noen måte, og jeg tror publikasjonene har en forklaring. Noor må svare for dette selv, sier presten til avisen.

Til avisen sier presten at uttalelsene ikke er akseptable og at de må kritiseres, men at de likevel må forstås.

– Vi må lese disse i sammenheng med den uroen som finnes på Gaza. De fleste vil anse den konflikten som ganske asymmetrisk, og det er noe mange andre også blir opprørt over, ikke bare muslimer som sympatiserer med palestinerne, sier Flaten til Drammens Tidende.

Hater SIAN

For to år siden skrev vi her på Politisk Ukorrekt en sak om Flaten, da den islam-elskende presten troppet opp på Strømsø-Torg sammen med hylende muslimer og andre venstreekstreme fra Drammen Rød Ungdom og Drammen Sosialistisk Ungdom. Presten Ivar Flaten troppet stolt opp til protestmarkeringen og prøvde å overdøve SIAN med slagord og høylytte protester.

– Kristne har et respektfullt forhold til Bibelen. Det ville vært svært ufint om noen bevisst og med fullt overlegg kastet den på bakken for å vise sin avsky mot innholdet og alle som har et sterkt forhold til Bibelen. Særlig hvis de som gjorde det på forhånd hadde brukt to timer på å fornærme og snakke stygt om kristendom og kristne, sa Flaten til Drammens Tidende den gangen, og fortsatte med å skryte hemningsløst av sine muslim-allierte.

Organisasjonen Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) reiser land og strand rundt for å formidle sitt syn på islam. Deres budskap er kort og godt at islam er en ond og destruktiv ideologi som må forbys og bekjempes. Metoden deres er en to timers serie av taler som i skinn av informasjonsformidling er en sammenhengende fornærmelse av islam, muslimer, politikere, myndigheter og enkeltpersoner. Medbragte videokameraer er stilt opp mot publikum for å dokumentere hvor aggressive og utrivelige folk er når de får høre «sannheten». skrev han i sitt leserinnlegg i avisen.

Kilde – Drammens-imam oppfordret til drap av jøder – forsvares av prest  (HRS)

Kilde – SIAN i Drammen: – Jeg har vondt for å forstå at de får plass på våre torg avisen Drammens Tidende