Filter Nyheter ble nektet pressestøtte – Venstreekstremists redaktør Klungtveit er bitter

Filter Nyheter-redaktør Harald S. Klungtveit. Foto - skjermdump NRK

Det var en sur, bitter og gretten ansvarlig redaktør i nettavisen Filter Nyhter, Harald S. Klungtveit.

Han reagerer ganske sterkt på sosiale medier etter at Medietilsynet med sin dom over hvilke nye søkere av pressestøtten som skal få penger eller ikke. En av dem som fikk nei, er ansvarlig redaktør i nettavisen Filter Nyhter, Harald S. Klungtveit

Klungtveit er mest kjent for å jakte på nasjonal konservative personer eller “høyreekstreme” i samfunnsdebatten. Der han som oftest rører sammen norsk-vennlige patrioter og vanlige innvandrings kritikere sammen med nasjonalsosialister eller såkalte åpenlyse nazister. Alle skal helst henges ut som om de var i den sist nevnte kategorien. Klungtveit gjør dette bevisst for å skape mest mulig frykt og angst for nasjonal konservative individer i Norge.

Filter-redaktøren «litt gretten» av begrunnelsen for avslag

Fredag morgen mottok han beskjed om at Filter Nyheter ikke får innvilget sin førstegangssøknad om pressestøtte.

På Faceboook har Klungtveit sitert fra begrunnelsen: «andelen debatt- og kommentarstoff [er] ikke omfattende nok til å oppfylle forskriftens krav om sjangerbalanse (…)», og kommentert at han blir «litt gretten» av å lese den.

– Vi blir straffet for at vi har nedprioritert lettvint og billig debattstoff, til fordel for dyr og undersøkende journalistikk. Det siste er viktigere for mediemangfoldet i 2022. Det er ikke saksbehandlernes feil at kriteriene er som det er, men jeg mener likevel at vårt case er så spesielt at det burde ha vært mulig å komme i mål, sier Klungtveit til Journalisten.