Italia tar ut tiltale på flere NGO-aktivister for menneske­smugling i Middelhavet

Pia Klemp var kaptein på NGO-skipet Iuventa, tilknyttet den Berlin-baserte ikke-statlige organisasjonen Jugend Rettet (Youth Rescue), da skipet ble beslaglagt ved Lampedusa 2. august 2017 av italienske myndigheter.

Totalt 24 aktivister som har drevet migrant­transport i Middelhavet har blitt etterforsket for å hjelpe til med å bidra til ulovlig innvandring til Italia. Ti av disse var besetningsmedlemmer ombord på skipet «Iuventa» tilhørende den tyske NGO-en Jugend Rettet.

De andre aktivistene som er blitt etterforsket, kommer fra NGO-ene Redd Barna og Leger uten grenser. Disse drev migranttransport med skipene «Prudence» og «Vos Hestia».

Påtalemyndigheten i Trapani på Sicilia kunngjør at den har avsluttet etterforskningen, og er nå i ferd med å ta ut tiltale av de angjeldende 24 personene ved en domstol. Dette melder ANSA.

Påtalemyndigheten hevder at NGO-ene har oppgitt falske opplysninger til italienske maritime myndigheter ved å rapportere om redningsaksjoner som i virkeligheten var koordinerte overleveringer mellom menneskesmuglere og NGO-er.

hjemmesiden til NGO-skipet «Iuventa» skriver de, at de frykter inntil 20 år i fengsel hvis de skulle bli dømt.

Slik lyder oppropet fra menneskesmuglerne:

  • «10 Iuventa-besetningsmedlemmer risikerer 20 år i fengsel for å ha reddet 14 000 liv i Middelhavet»
  • «Når det å redde liv blir en forbrytelse, velger vi å være skyldige»
  • «Vi vil ikke gi opp»

De bruker også slagord som «Abolish Camps And Borders», der de sikter til at det ikke burde finnes nasjonale grenser eller såkalte flyktningleirer i Europa med migranter fra Afrika og Midtøsten osv. Alle burde ferdes fritt og kunne dra dit de vil, er poenget til aktivistene.

Det ligger enorme penger i menneskehandel som flyktningstrømmene er en del av. NGO-er av ymse slag blir et ledd i denne menneskehandelen, og en slags forlenget arm for de kriminelle menneskesmuglerne.

Arkiv foto fra «Ocean Viking»

Kilde – CRIMINAL INVESTIGATION IUVENTA