Norge inngår nytt milliard-samarbeid med Indonesia –Barth Eide tror dette blir en suksess i kampen mot klimaendringene

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide foran en plastskulptur ved FNs miljøforsamling i Nairobi. Foto: Martin Lerberg Fossum/KLD

Sammen med sin indonesiske kollega Siti Nurbaya Bakar, undertegnet Barth Eide en partnerskapsavtale som skal støtte opp om Indonesias planer om å oppnå netto opptak av karbon i 2030, altså at opptaket er større enn utslippene. Så langt har Norge betalt rundt én milliard kroner til Indonesia for at landet skal få på plass systemer for å overvåke og ta vare på regnskogen, ifølge Aftenposten.

– Indonesia er verdensledende i å redusere avskoging. Deres innsats og formidable resultater har global betydning i kampen mot klimaendringene. I tillegg er dette uvurderlig for å bevare natur og biologisk mangfold, sa klima- og miljøminister Espen Barth Eide under en signeringsseremoni i Indonesias hovedstad Jakarta i dag.

Ifølge en pressemelding fra KLD, omtaler Barth Eide klimapartnerskapet slik. – Suksessen er et glitrende eksempel på at tydelig politikk virker. I dag er vi stolte over å kunne innlede et nytt partnerskap med Indonesia for å støtte regjeringens imponerende resultater og ambisiøse planer, sier Barth Eide om det nye partnerskapet.