Politiforum: 1700 politiansatte i karantene og 13 politifolk er smittet av koronaviruset

Arkivfoto

1700 politiansatte i karantene og 13 politifolk er bekreftet smittet av koronaviruset.

Fredag kveld var politiet til stede på Grønland i Oslo med mange patruljer, etter en melding om knivstikking. Politiet meldte på Twitter at de hadde kontroll på flere personer.

– Det er flere politifolk i karantene etter hendelsen, men vi går ikke ut med tall. Det er besluttet sentralt og politiets kapasitet er unntatt offentlighet, sa Soldal til Dagbladet.

Politiforum forteller på sin egen nettside om hendelsen

Politimann Lasse Laudal måtte i karantene etter hendelsen på Grønland hvor personer var mistenkt smittet. Nå mener han testing for politiet bør på plass, for å ikke tappe etaten for ressurser hver gang politifolk må i karantene.

Fra nettstedet Politiforum skriver de om tilstandene i politi-Norge akkurat nå.

Torsdag opplyste Politidirektoratet at i overkant av 1700 politiansatte til sammen var i karantene, rundt om i landet. 13 politifolk er bekreftet smittet av koronaviruset.

Fredag forrige uke fikk var Lasse Laudal, som jobber ved patruljeseksjonen ved enhet sentrum i Oslo, en av dem som ble satt i karantene. 

Bakgrunnen var en hendelse med en knivstikking på Grønland i Oslo. Ingen ble alvorlig skadet i hendelsen, men det ble oppdaget at den ene pågrepne hadde feber og personen testet deretter positivt på viruset. Denne personen skal ha brutt isolasjon i hjemmekarantene. Hendelsen er tidligere omtalt i Dagbladet

– Jeg og min kollega var første enhet på stedet. Det krydde av mennesker på Grønland torg. Alle har fått beskjed om å holde seg hjemme, men der var det likevel mange. Jeg ba personen som var mistenkt for å ha knivstukket om å legge seg ned. Det ville han ikke, så jeg la ham i bakken. Kollegaen min kommer og vi får kontroll på ham. Han sier han er knivstukket i magen, og da begynner vi med en pasientundersøkelse. Vi finner ingen skade på ham, forteller Laudal, til Politiforum. 

Ute av karantene

De pågrepne ble kjørt til sykehus og testet. Laudal og kollegaen satte seg selv i karantene i sine egne hjem, og ventet på å få vite svarene på prøvene til de pågrepne. Selv ble de ikke testet. 

Laudal forteller at de i utgangspunktet skulle få vite testsvarene klokken 08.00 dagen etter, på lørdag. Svaret kom klokken 19.00. Da fikk Laudal og kollegaen vite at fornærmede i saken var smittet. Dermed måtte hjemmekarantenen fortsette. 

– Mandag blir jeg ringt av avsnittslederen min, og det viste seg at den første prøven til fornærmede var feil. Han var ikke smittet av koronaviruset. Dagen før ringte jeg selv til sykehuset og fikk vite at mistenkte hadde testet negativt, sier Laudal, som i utgangspunktet skulle ha vært på jobb denne helgen. 

Karantenen varte dermed ikke lenger enn til dagtid på mandag, men Laudal mener hendelsen viser hvordan slike hendelser kan bidra til at politiet får færre ressurser. 

– Det er kritikkverdig at vi ikke blir testa. Det kommer til å tappe etaten for ressurser etter hvert, hvis alle skal i karantene i 14 dager. Jeg er ikke bekymret for å få korona selv, men det sier seg selv at dette vil legge beslag på mange ressurser hvis man ikke får testet seg, sier Laudal. 

Kilde – Lasse måtte i karantene etter jobbhendelse: – Kritikkverdig at vi ikke blir testa (Politiforum)