Zuckerberg innrømmer at Facebook sensurerte historien om Hunter Bidens-laptop etter FBI-advarsel

Skjermfoto Youtube

Meta-sjef Mark Zuckerberg avslørte at FBI henvendte seg til Facebook og advarte plattformen om “russisk propaganda” i forkant av Hunter Biden laptop-historien før presidentvalget i 2020.

Da Zuckerberg dukket opp på torsdagens utgave av “The Joe Rogan Experience”, ble Zuckerberg spurt om Facebooks undertrykkelse og sensur av New York Posts rapportering som kastet lys over de tvilsomme utenlandske forretningene til sønnen til daværende kandidat Joe Biden.

Zuckerberg begynte med å understreke hvordan Facebook tok en «annen vei» enn Twitter, som fullstendig sensurerte Postens rapportering mens Facebook begrenset rekkevidden på plattformen.

“I utgangspunktet er bakgrunnen her at FBI, tror jeg, i utgangspunktet kom til oss – noen folk på teamet vårt og sa: ‘Hei, bare så du vet det, liksom, du burde være i høy beredskap… Vi tenkte at det var mye russisk propaganda i valget i 2016. Vi varsler om at det i bunn og grunn igjen er i ferd med å være en slags dump av noe som ligner på det. Så bare vær på vakt,» fortalte Zuckerberg til programleder Joe Rogan.

Se video under.

Zuckerberg insisterte på at Facebook-brukere “fremdeles hadde lov til å dele” New York Post sin rapportering om Hunter Biden-laptopen, selv om deres “tredjeparts faktasjekkingsprogram” undersøkte om det var feilinformasjon, men erkjente at “prioriteringen i nyhetsfeeden var litt lavere” og at “færre mennesker så den, enn som ellers ville ha sett den.”

“Med hvor mange prosent?” spurte Rogan.

“Jeg vet ikke det på sparket, men det er – det er betydningsfullt,” svarte Zuckerberg. “Men vi var ikke på en måte så svart-hvite om det som Twitter var. Vi trodde bare, hei se, hvis FBI, som jeg fortsatt ser på er en legitim statlig institusjon i dette landet, – når de kommer til oss og forteller oss at vi må være på vakt om noe, så vil jeg ta det på alvor.”