Annie Lööf trekker seg som leder av Centerpartiet: Den hatefulle retorikken i valgkampen har påvirket min avgjørelse

Annie Lööf i Almedalen. Foto: Region Gotland

Annie Lööf går av som leder av Senterpartiet, meldte hun på en pressekonferanse.

– Jeg er her for å gi en beskjed. Jeg går av som partileder, sier hon. Lööf har meldt sin avgang til partiets valgkomité. Hun blir værende til en etterfølger er utnevnt. – Det er en vanskelig avgjørelse å ta, for jeg føler en slik varme fra senterpartister i hele landet, sier hun. – Men det er en riktig avgjørelse å ta. Etter elleve år er det på tide å overlevere stafettpinnen.

Lööf er dessuten kjent for at hun i et tv-intervju for noen år tilbake sa at Sverige kunne ta imot 30 millioner flyktninger. Centerns innvandringspolitikk og utsagnet til Annie Lööf om at Sverige kan ta imot så mange migranter har forfulgt dem siden.

Hets og hat

Hun nevner også en følelse hun hadde da hun våknet dagen etter valget.

– Det var en lettelse å ikke ha kommet til skade. En lettelse å kunne hente datteren i barnehagen, sier Lööf. Hun viser til at hun ble utsatt for hets og hat under valgkampen.

– Det er tydelig at den hatefulle retorikken har påvirket min avgjørelse, sier Lööf. Men hovedgrunnen til at Lööf nå slutter, er at hun har vært partileder i elleve år.

– Det er tungt å jobbe som partileder i elleve år, kvelder og helger, sier Lööf. Lööf nevner at hun føler seg stolt over det Senteret oppnådde i løpet av årene som partileder. Lööf er også stolt over å ha holdt fast ved sine verdier.

– Vi tror på et samfunn basert på respekt og likebehandling, sier den avtroppende C-lederen.

Senterpartiet fikk 6,7 prosent av stemmene ved årets valg og rygget dermed med 1,9 prosentpoeng sammenlignet med 2018-valget.

Kilde – Annie Lööf avgår som partiledare Aftonbladet