Anti-nasjonal, sur og bitter taper som går av med å spre frykt og angst om SD

Magdalena Andersson - Foto: SVTplay.

Det var en sur, bitter og aggressiv statsminister som varslet sin avgang i går kveld. Magdalena Andersson var den som egentlig skulle gratulert eller sendt noen lykkeønsker til vinnerne. Tvert imot valgte hun heller å spre frykt ved å advare om at den nye regjeringskonstellasjonen står for vold og hat.

Hun dedikerte sin oppsigelse til å spre frykt og angst i befolkningen.

– I morgen leverer jeg min avskjedssøknad som statsminister, sa Andersson.

På pressekonferansen ramset Andersson opp det hun omtaler som seirene til Socialdemokraternas regjering. Hun advarte også sterkt mot å gi Sverigedemokraterna innflytelse. Andersson sier hun forstår at det er mange som blir urolige av at Sverigedemokraterna er landets nest største parti.

– Jeg ser deres uro, og jeg deler den. Jeg vet også at løsningen er at flere engasjerer seg. Vi trenger at flere svensker engasjerer seg politisk. Det må til for å motvirke hatet og intoleransen, men også for å øke tilliten og forståelsen mellom mennesker i Sverige, sa Andersson.

Henvendte seg til SD-velgerne

Hun henvendte seg direkte til dem som har stemt på Sverigedemokraterna:

– Mange av dere har stemt på dem på grunn av de problemene dere møter i deres hverdag. Det er konkrete og legitime samfunnsproblemer dere deler med hele det svenske folket, sier Andersson.

– Men det finnes krefter som vil forsøke å kidnappe deres stemmer, som mener det nå finnes en sterkt folkelig støtte for ekstremisme og til og med vold i vårt land. De tar feil, jeg vet at dere kjenner samme avsky for hat, trusler og vold som alle andre, sier den avtroppende statsministeren.

Hun gjorde det klart at det hviler et tungt ansvar på Moderaterna, Kristdemokraterna og Liberalerna.

– De må stanse alle forsøk på å nøre opp under alle former for hat og vold, sa Andersson.

SD-leder Jimmy Åkesson sier at det svenske folket har stemt for et maktskifte, og at tiden er inne for å sette Sverige først.

– Nå er det nok med den mislykkede, sosialdemokratiske politikken som i åtte år har tatt landet i feil retning. Det er på tide å gjenoppbygge tryggheten, velferden og samfunnet, skriver Åkesson på Facebook.

Kilde – MAGDALENA ANDERSSON – EN BITTER FÖRLORARE AVGÅR Samtiden