Arne Viste har fått oppfylt sitt ønske – blir tiltalt for å ansette asylsøkere uten lovlig opphold i Norge

Den kyniske Arne Viste brøt med fullt overlegg loven, gang på gang. Han har ansatt papirløse asylsøkere i flere år.

Arne Viste er daglig leder i det Stavanger-baserte bemanningsbyrået Plog AS og har ansatt mennesker uten rett til arbeid i Norge i flere år.

De papirløse asylantene ville Arne Viste bruke helt til myndighetene stoppet han – for han har ingen intensjoner om å stoppe, sier han.

– Jeg er villig til å gå i fengsel for denne saken her. Om vi så skulle levd i et diktatur og jeg hadde risikert dødsstraff! sier Arne Viste til Vårt Land.

Han er daglig leder i et bemanningsbyrå og en nettbutikk, og hver dag begår han lovbrudd med vilje ved å ansette asylsøkere uten lovlig opphold. Gjennom fire år har han utbetalt over 8,5 millioner kroner i lønn til rundt 70 forskjellige arbeidstakere. Ifølge utlendingsloven er det ulovlig å ansette asylsøkere.

Rettssaken mot ham starter i Oslo tingrett 30. september og varer til 3. oktober. Da blir det avklart om rettstaten Norge ser gjennom fingrene med ulovlighetene til Arne Viste, eller om den ressurssterke asyl-entreprenøren får en straff for å ha brutt norsk lov med vilje og fullt overlegg.

Kilde – https://www.dagsavisen.no/rogalandsavis/mann-tiltalt-for-brudd-pa-utlendingsloven-ansatte-asylsokere-1.1574180?fbclid=IwAR2mW43sR0NgQXgO0zpJXFJNmbGj8iJis5YH4jTtnv1QNY0HOQZk-jaQiDE