Bedrageridømt Ap-topp hetset norsk motstandshelt – Kalte Jan Høeg for rasist

Innfelt Bjørn Jarle Berg-Larsen (Kilde: Facebook) og Jan Høeg (Kilde: skjermdump NRK)

I disse mai-dager vil vi minne om Ap-toppen Bjørn Jarle Røberg-Larsen som 8 mai 2020 gikk til angrep på den nå nylig avdøde motstandshelten og innvandringsmotstanderen Jan Høeg.

Det var på Twitter at han i offentlighet delte sin forakt overfor den kjente krigshelten, kort tid etter et NRK-intervju med Høeg i anledning markeringen av frigjøringsdagen.

I Twitter-linken la han ved NRK sin link til sendingen. (Intervjuet med Høeg kommer forøvrig inn helt i slutten av TV-innslaget)

Dømt for medlemsjuks i AUF

For å gjøre oss bedre kjent med Røberg-Larsen, så er han samme mann som i 1998 ble funnet skyldig i grovt bedrageri, og forsøk på grovt bedrageri sammen med tre andre, for å ha jukset med medlemslistene i AUF. Røberg-Larsen ble også dømt for simpelt underslag.

De fire ble dømt for omfattende juks med medlemslistene til AUF, med hensikt å motta mer offentlig støtte enn de hadde krav på. Som følge av bedrageriet mottok AUF i Oslo flere hundre tusen kroner for mye fra Oslo kommune. De fire dømte var Bjørn Jarle Røberg-Larsen, Ragnar Bøe Elgsaas (daværende leder av Oslo AUF), Anders Hornslien (daværende stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet) og Anders Greif Mathisen.

Ifølge Wikipedia ble bedrageriet utført ved at AUF «forskuddsbetalte» kontingenten til personer de mente hadde interesse av å bli eller forbli medlem av AUF, enda disse ikke hadde uttrykt ønske om å være medlem.

Han har tidligere ledet næringspolitisk utvalg i Hedmark Arbeiderparti, og jobber nå som fylkessekretær for Arbeiderpartiet i Innlandet.

Les også – Bjørn Jarle Røberg-Larsen mot NRK PFU

Det er Resett som formidlet saken om medlemsjukset.